17/06/2024

PRVENSTVO BIH ZA JUNIORE I MLAĐE KADETE U JUDU: Harun Haskić i Amina Begić zlatni na državnom prvenstvu

Objavljeno: 24-05-2024 | 08:12

PRVENSTVO BIH ZA JUNIORE I MLAĐE KADETE U JUDU: Harun Haskić i Amina Begić zlatni na državnom prvenstvu

U Vitezu je proteklog vikenda održano Judo prvenstvo BiH za mlađe kadete i juniore. Nastup na prvenstvu zabilježili su i Judo klub “Una” i Judo klub “Sakura” iz Bihaća. U jakoj konkurenciji Bišćani su ostvarili zapažene nastupe te su uspjeli osvojiti zlatnu i srebrenu medalju.

Judo klub “Una” predstavio se sa devet takmičara. Prvo mjesto i zlatnu medalju osvojio je Harun Haskić. Prvak države postao je u konkurenciji mlađih kadeta u kategoriji preko 73 kg. Do titule viceprvakinje države na ovom takmičenju svojim odličnim nastupom i osvojenom srebrenom medaljom došla je Hana Midžić. Bišćanka je nastupala u konkurenciji juniorki u kategoriji do 52 kg.

Takmičari Elma i Tarik Poprženović, Orhan Rekić, Ajna Kadić i Aleyna Yavuz su izgubili u borbama za medalje i ostvarili plasman na 5. mjesta, dok su Dženan Kurtalić i Azer Dedić takmičenje završili na sedmim pozicijama.
Odličan nastup na prvenstvu zabilježile su i dvije takmičarke Judo kluba “Sakura” iz Bihaća. Bišćanke su osvojile jednu zlatnu i jednu srebrenu medalju.
Takmičarka Amina Begić u kategoriji do 44 kg osvojila je prvo mjesto i zlatnu medalju, dok je Ella Ćehajić u kategoriji do 48 kg zauzela drugo mjesto i srebrenu medalju. Osvajači medalja na državnom prvenstvu su ostvarili plasman na prvenstvo Balkana.

E. Alagić

Objavio: usn krajina