17/06/2024

“RAFTING CENTAR DISCOVER BIHAĆ” KULEN-VAKUF: Uz pomoć Ministarstva privrede USK nabavljena dva nova rafting čamca

Objavljeno: 31-05-2024 | 10:20

“RAFTING CENTAR DISCOVER BIHAĆ” KULEN-VAKUF: Uz pomoć Ministarstva privrede USK nabavljena dva nova rafting čamca
Vrijednost projekta je iznosila 14.312 KM od čega je učešće Ministarstva bilo 6.440 KM a 7.871 KM vlastita sredstva ove rafting agencije

“RAFTING CENTAR DISCOVER BIHAĆ”, smješten u srcu Nacionalnog parka “Una”, u Kulen-Vakufu, jedan je od najpoznatijih rafting centara na ovom području. Ova rafting agencija osnovana je 2008. godine i od tada pruža kvalitetnu uslugu u organizacijama raftinga na rijeci Uni. Svi čamci i oprema koja se koristi u pružanju rafting usluga su od kvalitetnijih brendova, sa svim atestima i registracijama, a skiperi su vrhunski obučeni, sa dugogodišnjim iskustvom i licencama Ministarstva turizma Federacije BiH.
U cilju povećanja postojećih kapaciteta za pružanje usluga raftinga na Uni i mogućnosti primanja većeg broja rezervacija istovremeno, “RAFTING CENTAR DISCOVER BIHAĆ” Kulen-Vakuf, prošle godine se javio na Javni poziv Ministarstva privrede po Programu poticaja razvoja turizma “Jačanje konkurentnosti subjekata male privrede – fizička lica u turističko-ugostiteljskoj djelatnosti”.
“RAFTING CENTAR DISCOVER BIHAĆ” je prijavio project čijom realizacijom je planirana kupovina dva nova rafting čamca RIS 9S kapaciteta po osam osoba. Ukupna vrijednost projekta je 14.312 KM, od toga je učesće Ministarstva privrede Unsko-sanskog kantona iznosilo 45 posto (6.440,40 KM) a vlastito učešće 55 posto (7.871,60 KM).
Prema riječima Dade Musića, vlasnika ove rafting agencije, projekat je realiziran, uplata za nabavku dva rafting čamca RIS 9S je izvršena i čeka se isporuka.
Sezona raftinga na Uni je već uveliko počela i svakako da će sa dva nova čamca usluga ove rafting agencije biti još bolja i kvalitetnija.
“RAFTING CENTAR DISCOVER BIHAĆ” je smješten u Kulen-Vakufu, u neposrednoj blizini dvaju srednjovjekovnih utvrda s jedne, i najčišćom rijekom u Evropi s druge strane. Rafting centar predstavlja idealno mjesto za odmor i relaksaciju, daleko od gradske gužve, istovremeno pružajući mogućnosti za aktivan odmor u vidu raznih outdoor aktivnosti kao što su rafting i kanuing na rijeci Uni, ribolov, planinarenje, biciklizam po mnogobrojnim brdskim stazama, obilaske najvećih i najatraktivnijih slapova na rijeci Uni, te razgledanje kulturno-historijskih znamenitosti Bosne i Hercegovine.
N.Piralić

Objavio: usn krajina