Protiv smo ubijanja!
Za slobodnu smo Palestinu i Ukrajinu!


24/04/2024

RUKOMET: Naše reprezentativke protiv Grčke u Cazinu traže pobjedu

Objavljeno: 28-02-2024 | 09:07

RUKOMET: Naše reprezentativke protiv Grčke u Cazinu traže pobjedu

Najbolje bh. rukometašice u meču 3. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. dočekuju selekciju Grčke i nadaju se prvim bodovima

Najbolje bosanskohercegovačke rukometašice nastavljaju svoj put u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine u Austriji, Mađarskoj i Švicarskoj. Susret se igra u Cazinu od 19 sati, a očekuje se puna dvorana.

Nakon dva kola u grupi 1 naša selekcija je bez bodova, te je u prva dva kola upisala isto toliko poraza. Naše rukometašice su poražene od Rumunije u gostima (18:49) i Hrvatske na domaćem terenu (17:31). I Grčka je u prva dva kola upisala dva poraza, a prvo mjesto na tabeli dijele Rumunija i Hrvatska, koje imaju po dvije pobjede i po maksimalna četiri boda.

Na Evropsko prvenstvo plasirat će se po dvije najbolje plasirane ekipe iz svake grupe, te četiri najbolje trećeplasirane selekcije. Evropsko prvenstvo će se igrati od 28. novembra do 15. decembra ove godine.

Od ponovnog obnavljanja rada ženske reprezentacije BiH bit će ovo četvrti duel protiv Grčke. U pretkvalifikacijama za Euro 2022. Grčka je na mini turniru na svom terenu slavila sa 29:18. Prije godinu i po u predbaražu za SP 2023. oba meča smo igrali u Cazinu. Grčka je u prvom slavila sa 23:21, a mi u drugom sa 22:21.

Za našu selekciju večeras će nastupati Anica Gudelj (Corona Brasov, Rumunija), Darjana Vukliš (Borac), Sara Majkić (Borac), Martina Pandža (Zrinjski), Ana Vrančić (PAOK, Grčka), Slađana Andrić (Borac), Damljana Bošnjak (La Rioja, Španija), Matea Šumelj (Grude), Helena Ćurić (Borac), Desire Kolašinac (Kappel Windeck, Njemačka), Armina Isić (Dacia Mioveni, Rumunija), Sara Bašić Salkić (Krivaja), Edina Demić (Le Pouzin, Francuska), Azra Topčić (Krajina), Lana Lončar (Borac), Alena Latifović (Ilidža).

Objavio: usn krajina