18/05/2024

RUKOVODSTVO NACIONALNOG PARKA „UNA“ KOD MINISTRA KARDAŠEVIĆA: Besplatna kotizacija za sve učesnike ovogodišnje 50. Una regate

Objavljeno: 18-04-2024 | 11:10

RUKOVODSTVO NACIONALNOG PARKA „UNA“ KOD MINISTRA KARDAŠEVIĆA: Besplatna kotizacija za sve učesnike ovogodišnje 50. Una regate

Armin Kardašević, ministar privrede u Vladi Unsko-sanskog kantona upriličio je u svom uredu sastanak sa direktorom Nacionalnog parka “Una” Amarildom Mulić i suradnicima.

Tema sastanka je bila upoznavanje sa radom JP Nacionalnog parka “Una”, te organizacija 50. Internacionalne turističke Una regate.

Obzirom da suMinistarstvo privrede i Vlada Unsko-sanskog kantonaosigurali veću finansijsku podršku u odnosu na prošlu godinu, u iznosu od 80.000 KM, te imajući u vidu da se ove godine održava jubilarna 50. Internacionalna turistička Una regata kotizacija za sve učesnike će biti besplatna.

Ministar Kardašević je između ostalog rekao da u skladu sa svojim mogućnostima i ovlastima podržava rad JP Nacionalni park “Una”, te je istaknuo da trebamo zajednički raditi na unaprjeđenju turizma u Unsko-sanskom kantonu, te da su prirodna bogatstva općina i gradova Unsko-sanskog kantona trenutno naš najveći potencijal.

Nakon što je Ministarstvo privrede u Vladi Unsko-sanskog kantona organiziralo učešće na Međunarodnom sajmu turizma “Place2go” u Zagrebu, gdje je učestvovao  i Nacionalni park “Una”, sljedeći zajednički nastup će biti na Sarajevo travelfestu.

Tekst objavljen u okviru projekta „Za prosperitetniji USK-a“ koji se provodi uz financijsku podršku Ministarstva privrede USK-a.

Objavio: usn krajina