Protiv smo ubijanja!
Za slobodnu smo Palestinu i Ukrajinu!


24/04/2024

SANSKI MOST: Novo komunalno vozilo

Objavljeno: 22-03-2024 | 09:13

SANSKI MOST: Novo komunalno vozilo

Javno-komunalno preduzeće “Sana”  bogatije je  za novo vozilo za prikupljanje i odvoz smeća i komunalnog otpada, koje će u velikoj mjeri unaprijediti rad preduzeća u obavljanju ovih aktivnosti.

Javno-komunalno preduzeće „Sana“ Sanski Most bogatije je za novo radno vozilo, koje će u narednom periodu biti od velike koristi ovom preduzeću, a radnicima olakšati poslove koje svakodnevno obavljaju. Nabavku novog vozila, čija  vrijednost iznosi oko 330. 000 maraka, preduzeće je najvećim dijelom finansiralo vlastitim sredstvima, s tim da je Vlada Unsko-sanskog kantona učestvovala u sufinansiranju sa 40. 000 KM. Već je izvršena njegova isporuka i vozilo će uskoro biti stavljeno u funkciju.

Ovo komunalno preduzeće u kontinuitetu ulaže napore kako bi  obnovilo dotrajali vozni park novim mašinama, a sve sa ciljem da se kvalitet komunalnih usluga u ovoj općini podigne na viši nivo.

Tekst objavljen u okviru projekta „EKO Krajina“ koji se provodi uz financijsku podršku Ministarstva za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša USK-a. 

Objavio: usn krajina