Protiv smo ubijanja!
Za slobodnu smo Palestinu i Ukrajinu!


24/04/2024

SANSKI MOST: Uređenje Parka generala Alagića

Objavljeno: 23-02-2024 | 09:50

SANSKI MOST: Uređenje Parka generala Alagića

Sastanak organizacionog odbora za obilježavanje 21. godišnjice smrti generala Mehmeda Alagića, održan je u zgradi Općine Sanski Most. Istovremeno, započele su  aktivnosti oko uređenja parka ispred općinske zgrade koji nosi ime po generalu Mehmedu Alagiću. Na sastanku je utvrđen program ovogodišnjeg obilježavanja koji će sadržavati više dešavanja memorijalnog karaktera.

Tako će 6. marta biti održana projekcija dokumentarnog filma u produkciji Federalne televizije pod nazivom “Na krovu svijeta –  Alagić”, a dan kasnije svečana akademija. Također, u sklopu ovoga događaja planirana je posjeta turbeu rahmetli generalu u Fajtovcima. I ove godine najavljena je i očekuje se posjeta velikog broja poštovalaca lika i djela generala Alagića.

Izvođači radova na projektu uređenja Parka generala Mehmeda Alagića, firma “Avdić”, provela je aktivnosti ograđivanja gradilišta, a radovi su zvanično počeli početkom ove sedmice. Projekat će biti realiziran u više faza, a planirano je da se cijeli prostor uredi tako da predstavlja privlačno mjesto gdje će Sanjani provoditi vrijeme i odmor, ali će Park imati i memorijalnu vrijednost te podsjećati na lik i djelo generala Alagića i herojsku borbu Armije RBiH u odbrani domovine.

Objavio: usn krajina