13/07/2024

SIMBOLIKA JE VIŠE NEGO OČITA DA U OBNOVLJENOJ SPORTSKOJ DVORANI OBNOVIMO SJEĆANJA NA POGINULE ODBOJKAŠE: Prva sportska manifestacija u restauriranoj Dvorani Luke

Objavljeno: 15-12-2023 | 08:36

SIMBOLIKA JE VIŠE NEGO OČITA DA U OBNOVLJENOJ SPORTSKOJ DVORANI OBNOVIMO SJEĆANJA NA POGINULE ODBOJKAŠE: Prva sportska manifestacija u restauriranoj Dvorani Luke

U Sportskoj dvorani “Luke” u Bihaću u organizaciji Odbojkaškog kluba “Bihać” održan je 20. Memorijalni odbojkaški turnir “Bihać 2023”. Prva je ovo sportska manifestacija nakon dugo vremena u obnovljenoj sportskoj dvorani kojom je i na simboličan način otvorila vrata sportistima, rekreativcima, učenicima ali i svim ostalilm građanima Bihaća i okolice.

Dvadeseti po redu Memorijal podsjetnik je na sedam izuzetnih osoba, sportaša, nekadašnjih vrsnih odbojkaša, Hasana Softića, Alana Dedića, Aidu Nadarević, Asima Dupanovića-Aćima, Samira Muslića, Dževada Fajkovića i Edina Bećiragića-Beću, koji su u bitci za opstanak građana Bihaća i Bosne i Hercegovine dobili odlučujući set, nažalost njima posljednji.

U okviru programa memorijalnog turnira uz prisustvo porodica, prijatelja i članova kluba, položeno je cvijeće na mezarja poginulih igrača Odbojkaškog kluba „Bihać. U takmičarskom dijelu memorijalnog turnira prvi put učestvovali su samo domaći odbojkaši odnosno sadašnji i nekadašnji igrači OK “Signal”, OK “Krajinametal” i OK “Bihać” odnosno više generacija odbojkaša od najmlađih do veterana.

Turnir su otvorili najmlađi polaznici škole odbojke OK “Bihać”. Nakon toga odigrana su tri susreta. U prvom susretu sastale su se ekipe OK “Bihać” i OK “Signal”. Bolji su bili odbojkaši OK “Bihać”. U drugom susretu sastale su se ekipe OK “Krajinametal” i OK “Bihać”, a mlađi OK “Bihać” slavili su pobjedu i osvojili naslov najboljih.

U trećem susretu sastali su se veterani bihaćke odbojke,  ekipe OK “Signal” i OK “Krajinametal”. Pobjedu su ostvarili veterani OK “Krajinametal”, koji su turnir završili kao drugoplasirani, dok su veterani OK “Signal” turnir završili kao trećeplasirani. Turnir u kojem su nastupali odbojkaši više gereracija, svakako je pokazatelj kontinuiteta odbojkaškog sporta u Bihaću koji traje gotovo 70 godina i ranije nazive kluba u kojima su u to vrijeme igrali poginuli članovi.

Objavio: usn krajina