25/06/2024

SLUČAJ TROVANJA U HRVATSKOJ: Iz Coca Cole priznali, ‘To je izolirani slučaj povezan s jednom staklenom bočicom Romerquelle Emotion Blueberry’

Objavljeno: 07-11-2023 | 14:18

SLUČAJ TROVANJA U HRVATSKOJ: Iz Coca Cole priznali, ‘To je izolirani slučaj povezan s jednom staklenom bočicom Romerquelle Emotion Blueberry’

OBJAVIO: Riječki Novi list

Proizvođač mineralne vode zbog koje se dogodilo trovanje u Rijeci je Coca Cola Hrvatska. O svemu su se konačno priopćenjem oglasili iz ove tvrtke te su tako potvrdili da se slučaj doista dogodio, ali također dodaju kako je to izoliran slučaj.

Evo šta su napisali:

“Svjesni smo izoliranog slučaja povezanog s jednom staklenom bočicom Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate 330 ml.
Izražavamo našu duboku zabrinutost i nadamo se brzom i potpunom oporavku osobe uključene u ovaj slučaj.

U potpunosti smo otvoreni za suradnju sa svim nadležnim tijelima”, priopćili su iz Coca-Cole.

Nakon ovoga je sasvim izvjesno kako se mora provesti temeljita istraga koja bi u što kraćem roku morala utvrditi koliko je spornih boca na tržištu, kako se uopće tako katastrofalna pogreška mogla dogoditi, a na kraju i pronaći odgovorne za opaki sadržaj u boci, pa makar se ispostavi da je to doista samo jedna jedina boca u pitanju.

Pred nadležnima je očito puno posla, ako je i jedna boca – previše je!

Novi detalj pojavio se i vezano uz mjesto proizvodnje spornih boca.

Za Jutarnji list  je Ministarstvo zdravstva pojasnilo kako nisu nadležni u slučaju navodnog trovanja vodom s obzirom na to da je sanitarna inspekcija od 1. travnja 2019. u sastavu Državnog inspektorata i ista je nadležna za provođenje službenih kontrola.

– Spomenuta voda puni se u Austriji te ju je priznalo njihovo nadležno tijelo – poručili su.

Objavio: usn krajina