Protiv smo ubijanja! | Za slobodnu smo Palestinu i Ukrajinu!

SPORTSKI SAVEZ:  Sportaši iz Kantona u ukupnom plasmanu predzadnji na Igrama prijateljstva u Novom Mestu

Objavljeno: 28-09-2023 | 13:15

SPORTSKI SAVEZ:  Sportaši iz Kantona u ukupnom plasmanu predzadnji na Igrama prijateljstva u Novom Mestu

Sportska reprezentacija Unsko- sanskog kantona proteklog vikenda  učestvovala je na 19. Igrama prijateljstva, čiji domaćin je ove godine bilo Novo Mesto u Sloveniji.  Ukupno 66 sportaša i 11 trenera borili su se u pet sportova sa vršnjacima iz selekcija Hrvatske, Slovenije i Italije. Međunarodna sportska manifestacija svake godine okuplja mlade sportaše iz četiri države  (do 16 godina i mlađi) koji se u dva dana takmiče u pet sportskih diciplina i to nogometu, te u muškoj i ženskoj konkurenciji u košarci, rukometu, stolnom tenisu i šahu. U sveukupnom poretku reprezentacija USK osvojila je treću poziciju.

KONAČNA TABELA
1. Novo Mesto (Slovenija ) 23
2. Primorsko-goranjska županija (Hrvatska)     23
3. Unsko-sanski kanton (BiH)                           18
4. Furlanija-Julijska krajina (Italija)                  13

Košarkašice ubjedljivo najbolje, muška ekipa treća

Od nastupa naše reprezentacije najviše su pokazale košarkašice, koje su osvojile prvo mjesto. Mladi tim odigrao je tri susreta, te je uspio ostvariti isto toliko pobjeda. U prvom susretu snage su odmjerile sa ekipom Novo Mesto (Slovenije). Susret su dobile u svoju korist rezultatom 56:44, po četvrtinama 17:8, 9:5, 18:14, 12:17. U drugom susretu naše djevojke slavile su uvjerljivu pobjedu protiv reprezentacije Primorsko-goranjske županije (Hrvatska). Susret je završen rezultatom  79:22, po četvrtinama  23:4,  20:8,20:8, 16:2. U trećem susretu USK se sastao sa ekipom Furlanija-Julijska krajina (Italija). Odličan i dosta izjednačen susret završen je pobjedom USK rezultatom 56:47, po četvrtinama  13:12, 14:13, 11:12, 18:10.

KOŠARKA ŽENE:  Hena Maunić, Hana Hadžić, Mena Ćehajić, Ajla Džinić, Amina Smaka, Farah Musić,  Sajra Muminović, Emina Zukić, Azra Mešić, Lamija Talić. TRENERI: Dragana Svitlica i Edis Subašić.

T A B E L A  KOŠARKA ŽENE
1. Unsko- sanski kanton (BiH)                          5
2. Furlanija-Julijska krajina (Italija)                    3
3. Primorsko- goranjska županija (Hrvatska)    2
1. Novo Mesto (Slovenija)                                  1

U muškoj konkurenciji reprezentacija USK odigrala je tri susreta, te je uknjižila dva poraza i jednu pobjedu. U prvom susretu košarkaši su poraženi od ekipe Primorsko-goranjske županije (Hrvatska) rezultatom 69:33, po četvrtinama 24:9, 15:9, 22:2, 13 2. U drugom susretu naši košarkaši bili su uvjerljivi protiv selekcije Italije, te su slavili pobjedu sa visokih 69:34, po četvrtinama 20:15, 19:4, 11:8, 19:7. U trećem susretu bolji od naših košarkaša bili su košarkaši Slovenije koji su slavili pobjedu rezultatom  77:39, po četvrtinama 18:6, 24:7,16:19, 19:7.

KOŠARKA MUŠKI: Adijan Muhamedagić, Harun Okanović, Harun Mušić, Adi Bašagić, Afan Hujić, Afan Busuladžić, Nedim Hujić, Daris Bašanović, Imran Veladžić, Haris Alibegović, Din Bakrač. TRENER: Harun Duraković.

T A B E L A  KOŠARKA MUŠKI
1. Primorsko-goranjska županija           5
2. Novo Mesto (Slovenija)                    3
3. USK                                                   2
4.  Furlanija-Julijska krajina (Italija)     1

Prvo mjesto šahisti USK-a

Šahovska reprezentacija USK bila je odlična u ekipnom nastupu , a dobri rezultati ostvareni su i u pojedinačnim nastupima. Šahisti ekipno odigrali su šest kola.Reprezentacija USK bila je najuspješnija te je ostvarila isto toliko pobjeda. U prvom kolu savladali su Italiju sa 4:1, u drugom kolu bolji su bili od Hrvatske rezultatom 3,5:1,5,  u trećem  Sloveniju sa visokih 5:0. U četvrtom kolu slavili su protiv Italije rezultatom 5:0. U petom kolu ponovno su u odličnoj i izjednačenoj igri slavili protiv Hrvatske rezultatom 3:2, da bi uvjerljivi bili u posljednjem šestom kolu protiv Slovenije sa visokih 5:0.  

U pojedinačnom nastupu u muškoj konkurenciji prvo mjesto osvojio je Ivano Tomljanović (Primorsko-goranjska županija), dok je Muhamed Šišić (USK) osvojio drugo mjesto. Treće mjesto osvojio je Ahmed Kekić (USK).

ŠAH: Ahmed Kekić, Naid Kekić, Muhamed Šišić, Maša Babić, Milana Babić.

TRENERI: Irfan Karabegović i Aleksandar Babić.

TABELA ŠAH-EKIPNO
1. Unsko-sanski  kanton                             5
2. Primorsko-goranjska županija               3
3. Furlanija-Julijska krajina (Italija)          2
4. Novo Mesto (Slovenija)                         1

Porazom od Novog Mesta nogometaši USK završili na trećem mjestu

U nogometu selekcija USK je izborila plasman na treću poziciju. Mladi nogometaši sa USK odigrali su tri susreta te su uknjižili dva poraza i jednu pobjedu. U prvom susretu USK je poražen od reprezentacije Hrvatske rezultatom 2:0.  U drugom susretu USK je slavio visoku pobjedu protiv vršnjaka Italije. Susret je završen sa visokih 13:0 u korist USK. U trećem susretu za plasman na drugu poziciju naša selekcija poražena je od ekipe Slovenije rezultatom 3:2, te su u konačnom plasmanu izborili plasman na treću poziciju.

NOGOMET: Vernes Abdihodžić, Smajo Beganović, Almir Topić, Timur Toromanović, Faruk Zjakić, Hamza Šušnjar, Mirnes Okanović, Amar Pajazetović, Kemal Imširević Sinan Šahinović Harun Keserović, Armin Hegić. TRENERI: Elvir Šušnjar i Edin Ljubijankić .

TABELA NOGOMET
1. Primorsko-goranjska županija              5
2. Novo Mesto (Slovenija)                       3
3. Unsko- sanski kanton                            2
4. Furlanija-Julijska krajina (Italija)        1

Prvo mjesto u stolnom tenisu za ekipu Novog Mesta, USK posljednji

Stolnoteniseri odigrali susrete ekipnog i pojedinačnog takmičenja. Reprezentacija USK izborila je plasman ekipno na posljednje mjesto. U tri odigrana kola ekipno naša selekcija poražena je isto toliko puta. U sva tri kola poraženi su identičnim rezultatom 7:0 i to od Italije (prvo kolo), Hrvatske (drugo kolo) i Slovenije (treće kolo). U pojedinačnoj konkurenciji za dječake prvo mjesto osvojio je Erik Paolina (Italija) , dok je najuspješnija u ženskoj konkurenciji bila Lana Slatinšek (Slovenija). Takmičari USK u obje konkurencije pojedinačno nisu izorili plasmane među prva četiri mjesta.

STOLNI TENIS: Dženan Pračalić, Orhan Sefić, Emina Hasanbegović, Lajla Pehlivanović. TRENER: Mirza Mehdin.

TABELA STOLNI TENIS – EKIPNO
1. Novo Mesto (Slovenija)                      5
2. Furlanija-Julijska krajina (Italija)        3
3. Primorsko-goranjska županija             2
4. Unsko-sanski kanton                            1

Rukometaši USK treći, rukometašice posljednje sa tri poraza

Muška rukometna selekcija USK odigrala je tri susreta na turniru. Naši mladi rukometaši ostvarili su pobjedu protiv reprezentacije Italije rezultatom 28:18, poluvrijeme 14:11, dok su poraženi od Slovenije rezultatom 38:22, poluvrijeme 19:13 i reprezentacije Hrvatske rezultatom 36:23, poluvrijeme 18:14.

Najslabiji rezultat turnira u Novom Mestu uknjižile su rukometašice USK, koje su takmičenje završile na posljednjem mjestu sa tri poraza. U prvom susretu poražene su od selekcije Slovenije rezultatom 39:23, poluvrijeme 17:8. U drugom susretu poražene su od vršnjakinja iz Hrvatske rezultatom 37:21, poluvrijeme 11:7. U trećem susretu poražene su od selekcije Italije rezultatom 24:23, poluvrijeme 14:9.

RUKOMET MUŠKI: Almin Lulić, Dženis Nadarević, Davud Mujadžić, Ismar Dervišević, Rasmir Beganović, Almin Rizvanović, Mirza Topić, Stefan Maksimović, Dragan Dardić, Danilo Tatić, Teodor Milenković, Andrej Gavrilović.

TRENERI: Elmir Šepić, Nemanja Dmitrović.

RUKOMET ŽENE: Minela Prošić, Nejra Huremagić, Dalila Zukić, Džana Nuhić, Džejlana Vukalić, Merjem Burzić, Ema Škrijelj, Dalila Ramić, Hafeza Mušić, Jasmina Durdžić, Nadija Japić, Sumeja Bajrektarević. TRENERI: Ermin Pajić i Mirzet Midžić.

TABELA RUKOMET- MUŠKI         
1. Novo Mesto (Slovenija)                      5
2. Primorsko-goranjska županija             3
3. Unsko-sanski kanton                           2
4. Furlanija-Julijska krajina (Italija)       1
TABELA RUKOMET – ŽENE
1. Novo Mesto (Slovenija)                      5
2. Primorsko-goranjska županija             3
3. Furlanija-Julijska krajina (Italija)       2
4. Unsko- sanski kanton                           1

Objavio: usn krajina

IMPRESSUM

Kontakt - telefon

REDAKCIJA: +387 37 228-409; FAX: 224-103

MARKETING: +387 37 226-485

RAČUNOVODSTVO:TEL/FAX: +387 37 226-488

Unsko-sanske novine [PRINTANI MEDIJ] sedmične su novine, izlaze petkom

Radimo svakim danom od 08:00 - 15:00, osim dane vikenda i praznika

Tekstove za sjećanje i posljednje pozdrave možete dostaviti do srijede do 12:00

ADRESA: Bihać, 502. viteške brigade bb (Kulturni centar u gradskom parku)


List je registrovan kod Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta F BiH pod brojem 563/96.


PDV broj: 263024120002


Reg. broj: 4263024120002

Račun broj:
3385002200568303 kod UniCredit Zagrebačka banka d.d.
e:mail - WEB

usnkrajina@usnkrajina.com.ba

e:mail - REDAKCIJA

usnovine@bih.net.ba

prava pridržana

© usnkrajina.com.ba | 2024.

web-razvoj i dizajn: Osman D.