Protiv smo ubijanja!
Za slobodnu smo Palestinu i Ukrajinu!


24/04/2024

SVEČANOM AKADEMIJOM OBILJEŽEN DVADESET I DEVETI ROĐENDAN OPĆINE BUŽIM: Uz pomoć prijatelja razvijati Bužim

Objavljeno: 21-02-2024 | 08:04

SVEČANOM AKADEMIJOM OBILJEŽEN DVADESET I DEVETI ROĐENDAN OPĆINE BUŽIM: Uz pomoć prijatelja razvijati Bužim

Svečanom akademijom u Bužimu je počelo obilježavanje dvadeset i devete godišnjice od ponovnog vraćanja statusa općini Bužim, a koje će trajati sve do 1. marta  uz različite kulturne i sportske sadržaje.

Jučer je održana svečana akademija u Velikoj sali Centra za kulturu, sport i informisanje uz prisustvo predstavnika boračkih udruženja, vjerskog, političkog i kulturnog života općine Bužim, Unsko sanskog kantona i Federacije BiH, a prije same akademije u Sali općine Bužim Općinski načelnik je na svečanom prijemu primio brojne goste i zaželio im ugodan boravak u herojskom gradu Bužimu. Brojne delegacije boračkih udruženja općine Bužim, općina i gradova, Vlade i Skupštine USK-a i F BiH posjetile su Turbe Generala Izeta Nanića gdje je položeno cvijeće i proučena fatiha svim šehidima 505-e Viteške brigade Armije R BiH koji su i najviše zaslužni za ponovno vraćanje statusa općine.

Na svečanoj akademiji domaćin, načelnik općine Bužim Merudin Nanić, čestitao je svim Bužimljankama i Bužimljanima dvadeset i deveti rođendan, te posebno izdvojio infarstrukturne projekte koji su obilježili proteklu godinu i najavio nekoliko značajnih projekata  na kojima treba raditi: -“Iza nas je nekoliko projekata koje smo uspješno završili ali mi svakako trebamo gledati u budućnost i razvijati našu lokalnu zajednicu uz pomoć naših prijatelja na svim nivoima vlasti od kojih smo i do sada imali značajnu podršku. Koristim priliku da za naredni period najavim izgradnju Dječijeg vrtića Bužim, Muzeja 505-e viteške brigade, Doma zdravlja Bužim i konačno rješavanje pitanja vodosnabdijevanja izgradnjom rezervoara Ćardačište i potisnog voda do Brigova. Danas sam posebno sretan jer  smo prepoznati kod stranih investitora kao zdrava lokalna zajednica i bogatiji smo za dva nova proizvodna  pogona.  Radićemo i na završetku fiskulturne sale u Varoškoj Rijeci i na drugim projektima koji nisu u direktnoj nadležnosti lokalne zajednice. Nastavićemo izgradnju naše lokalne putne mreže sa všim nivoima vlasti i našim građanima koji su svake godine značajni investitori“.-istakao je načelnik općine Bužim u svom obraćanju.

TEKST: Službena stranica Općine

Objavio: usn krajina