21/05/2024

SVJETSKI KUP U KICKBOXU: Dvije bronce u Innsbruku za  KBS “Zino”

Objavljeno: 31-03-2023 | 08:18

SVJETSKI KUP U KICKBOXU: Dvije bronce u Innsbruku za  KBS “Zino”

U Innsbrucku u Austriji održan je Svjetski kup u kickboxingu. Ovo je jedno od najjačih takmičenja Svjetske WAKO federacije na kojem su nastupile 34 države sa 236 klubova i 1.535 borca prijavljenih u 2.442 startova.  Nastup u Austriji sa svojim takmičarima zabilježio je i KBS “Zino” iz Bihaća sa svojim 10 takmičara.  U konkurenciji djeca nastupila je Amina Ramakić, u mlađim kadetima nastupili su Šejma Đerahović, Emin Đerahović, a u konkurenciji stariji kadeti  Sarah Hodžić, Adna Ramakić i Imran Karabegović.

Klub je imao predstavnike i u juniorskoj konkurenciji  gdje su nastupale Ajna Ramakić i Lamija Hamulić, dok su klub  u seniorskoj konkurenciji perdstavljali Ema Hamulić i Amil Tutić. U veoma jakoj konkurenciji klub je uspio osvojiti dvije brončane medalje i to Amina Ramakić, PF, djeca u kategoriji – 27 kg, gdje je imala jednu  pobjedu i Šejma Đerahović, PF mlađi kadeti u kategoriji – 37 kg ostvarivši tri pobjede.

Dobre nastupe imali su i ostali takmičari, a poraze u borbama za medalje uknjižili su Ajna Ramakić, PF, junior – 60 kg uknjiživši tri pobjede, Adna Ramakić, PF, stariji kadeti, – 55 kg ostvarivši dvije pobjede, te Amil Tutić koji se predstavio u K-1 seniori u kategoriji – 75 kg. U prvom meču osmine finala Tutić je savladao predstavnika Slovačke, dok je u drugom meču zaustavljen od predstavnika iz Slovenije.

Nastup Eme Hamulić protiv predstavnice  Grčke i Ajne Ramakić protiv predstavnice Bugarske, prema riječima trenera Senada Ćatića, u najmanju ruku je obilježilo čudno suđenje  zbunjujuće sudijske odluke koje su izazivale konfuziju i nanosile direktnu štetu u mečevima na što su i sami gledaoci negodovali.

– Čestitam takmičarima koji su dali maksimum svojih sposobnosti koje imaju u ovom trenutku i na najbolji mogući način predstavili svoj klub, grad i državu iz koje dolaze. Posebno se zahvaljujem i našim domaćinima u Innsbruku koji su nas izvrsno dočekali, te učinili sve da se ugodno osjećamo tokom boravka u Innsbruku u Austriji, istakao je Senad Ćatić, trener KBS  “Zino” Bihać. 

Objavio: usn krajina