17/06/2024

U BIHAĆU ODRŽAN KUP PRIJATELJSTVA: Velikokladuška Regeneracija najuspješnija

Objavljeno: 17-05-2024 | 08:26

U BIHAĆU ODRŽAN KUP PRIJATELJSTVA: Velikokladuška Regeneracija najuspješnija

U odličnoj organizaciji Karate kluba “Jion Peb” iz Bihaća u dvorani “Luke” održano je karate takmičenje Kup prijateljstva “Jion Peb 2024”. Nastup je zabilježilo 275 (123 muških i 152 ženskih) takmičara iz 34 kluba i četiri države.

Titulu najuspješnijeg kluba osvojio je KK „Regeneracija“ iz Velike Kladuše. Kladušani su ponovno pokazali da su trenutno među boljim klubovima u BiH, te su zasluženo osvojili naslov najboljih uz osvojenih ukupno 53 medalje od čega 24 zlatne, 14 srebrenih i 15 brončanih. Pored ovog, takmičari Regeneracije ponijeli su i titule najboljih u pojedinačnim muškim i ženskim konkurencijama. U ženskoj konkurenciji Najra Miljković proglašena je najuspješnijom takmičarkom, dok je njen klupski kolega Kenan Karajić ponio titulu najuspješnijeg u muškoj konkurenciji. Takmičarka KK “Regeneracija” Iman Ružnić, proglašena je za najuspješniju juniorku turnira.

U Top 10 takmičara turnira iz KK “Regeneracija” našlo se njih šest i to Najra Miljković, Kenan Karajić, Aldin Salkić, Adnan Šakinović, Harun Miljković, Taris Beganović. U Top 10 izabrani su i Sara Talić (KK “Jion Peb” Bihać), Hamza Hamzić (Tuzla), Davud Muhović (Champion Ilidža), Nikola Panić (Energija Banja Luka).

Drugo mjesto u sveukupnom poretku osvojili su karatisti KK “Šibenik” iz Hrvatske koji su osvojili ukupno 30 medalja od čega osam zlatnih, devet srebrenih i 13 brončanih. Domaćin ekipa KK “Jion Peb” iz Bihaća takmičenje je zavrišila na trećoj poziciji. Takmičari ovog kluba osvojili su ukupno 29 medalja od čega osam zlatnih, devet srebrenih i 13 brončanih. Takmičenje u Bihaću ocijenjeno je kao uspješno i dosta kvalitetno, a dodijeljeno je 104 zlatne, 89 srebrenih i 121 brončana medalja.

Objavio: usn krajina