13/07/2024

U BIHAĆU ODRŽANO DRŽAVNO PRVENSTVO U BOKSU ZA ŠKOLARCE, JUNIORE I MLADE: Bišćani Hassan Selimović, Dženan Hodžić i Imran Imširović državni prvaci u boksu

Objavljeno: 08-03-2024 | 08:41

U BIHAĆU ODRŽANO DRŽAVNO PRVENSTVO U BOKSU ZA ŠKOLARCE, JUNIORE I MLADE: Bišćani Hassan Selimović, Dženan Hodžić i Imran Imširović državni prvaci u boksu

U Bihaću je u organizaciji KBS “Favorit BH” održano Državno prvenstvo u boksu za školarce, juniore i mlade. Najbolji bokseri iz cijele BiH u trodnevnom takmičenju borili su se za naslove državnih prvaka. Veliki broj ljubitelja ove plemenite sportske vještine pratili su boksere iz Bosne i Hercegovine, a veliku podršku davali su takmičarima KBS “Favorit BH” i KBS “Kurto” iz Bihaća koji su se odličnim borbama predstavili na ovom kvalitetnom takmičenju. Bihać je na kraju dobio tri državna prvaka u boksu. Zlatne medalje odličnim nastupima u super finalu izborili su Imran Imširević (KBV “Kurto”), Dženan Hodžić i Hassan Selimović (KBS “Favorit BH”).

Mladi takmičar Imran Imširević (KBV “Kurto”) imao je odlične mečeve te je nakon dvije uvjerljive pobjede izborio plasman u super finale. Odličnim nastupom u finalnoj borbi Imran Imširević je postao prvak Bosne i Hercegovine u kategoriji juniori do 70 kg. Zlatnu medalju i naslov prvaka Bosne i Hercegovine odličnim nastupom osvojio je i Dženan Hodžić (KBS “Favorit BH”). Takmičar Hassan Selimović (KBS “Favorit BH”) briljirao je na državnom prvenstvu te je briljantnimborbama zasluženo izborio plasman u finale.

Nakon što je u polufinalu prekidom u prvoj rundi savladao Ivana Hercega iz Ljubuškog, borba večeri svakako je bila finalna borba u kojoj se Bišćanin Hassan Selimović sastao sa Markom Serdarom (BK “Kozara”). U otvorenoj i dinamičnoj borbi pobjedu i naslov prvaka osvojio je Hassan Selimović. Mladi Serdar odolijevao je napadima Bišćanina u prve dvije runde. Ipak, nadmoć Selimovića rezultirala je prekidom u trećoj rundi od strane Marka Serdara, sa kojom je mladi Selimović osvojio naslov državnog prvaka u svojoj kategoriji, pokazavši još jednom da se radi o veoma mladom ali predanom, talentiranom borcu koji je zlatnu medalju zaslužio pokazavši da je to medalja u kojoj su utkani znoj, odlučnost, odricanje, predan rad i ljubav prema ovom plemenitom sportu.

Objavio: usn krajina