Protiv smo ubijanja!
Za slobodnu smo Palestinu i Ukrajinu!


24/04/2024

U CAZINU ODRŽAN 15. MEĐUNARODNI MALONOGOMETNI TURNIR “DJECA BOSNE 2024”: Nastup zabilježilo više od 700 mladih nogometaša iz 64 prijavljene ekipe

Objavljeno: 08-03-2024 | 08:46

U CAZINU ODRŽAN 15. MEĐUNARODNI MALONOGOMETNI TURNIR “DJECA BOSNE 2024”: Nastup zabilježilo više od 700 mladih nogometaša iz 64 prijavljene ekipe

U Cazinu je proteklog vikenda održan jubilarni 15.Međunarodni malonogometni turnir “Djeca Bosne”. Po riječima organizatora ovo je do sada najmasovniji i po prikazanom najkvalitetniji turnir. Nastup su zabilježile ukupno 64 ekipe, a turnir je održan u četiri starosne kategorije i to U-9 (2015), U-10 (2014), U-11 (2013) i U-12 (2012). U dvije sportske dvorane u Cazinu u dva dana takmičenja nastupilo je više od 700 nogometaša i nogometašica. Dva dana turnira pratio je veliki broj posjetitelja koji su na tribinama pravili odličnu navijačku atmosferu.Organizacija turnira bila je na visokom nivou, a svi ljubitelji koji nisu mogli biti u Cazinu sve utakmice mogli su pratiti u live prenosu.

Kao i do sada organizator turnira je cjelokupan prihod od ulaznica uručio u humanitarne svrhe, a posebno moramo naglasiti i učešće u humanitarnoj akciji za našeg Hamzu Sijamhodžića. I na ovogodišnjem izdanju turnira uručene su nagrade za najbolje ekipe, pojedince u sve četiri kategorije uz medalje za sve aktere, a i ove godine organizator je nagradio najsimpatičnije igrače u svakoj kategoriji, te je nagradio i najbolje navijačke skupine.

Prvog dana turnira odigran je veliki broj utakmica po skupinama u sve četiri kategorije. Za naslov najboljih u svakoj kategoriji borilo se po 16 ekipa.

Prvo mjesto u U-9 (2015. godište)  osvojila je ekipa NK “Bubamara” iz Zagreba, drugo mjesto osvojila je ekipa AN “Jedinstvo” Bihać, treće mjesto pripalo je ekipi OŠN “3E” iz Bihaća dok je kao četveroplasirani ove generacije turnir završila ekipa NŠ “Talent” Cazin.

U generaciji U-10 (2014. godište) finalni susret odigrale su ekipe NK “Bubamara” Zagreb i ekipa OŠN “3E” iz Bihaća. Pobjedu i naslov najboljih ove generacije pripao je Zagrepčanima. Treće mjesto osvojila je ekipa FK “Radnik” iz Donjeg Vakufa, dok je na četvrtoj poziciji ove generacije završila ekipa NŠ “Talent” Cazin.

U generaciji U-11 (2013. godište) naslov najboljih pobjedom u finalnoj utakmici osvojila je ekipa NŠ “Winners” iz Velike Kladuše. Drugo mjesto pripalo je ekipi AN “Jedinstvo”. Treće mjesto osvojila je ekipa NK “Mladost” Buzin iz Hrvatske, dok su turnir u ovoj kategoriji kao četveroplasirani završili nogometaši ekipe NŠ “Winner” iz Velike Kladuše.

U kategoriji U-12 (2012. godište) finalni susret odigrale su ekipe NK “Mladost Midž Hit” iz Polja i ekipa NŠ “Talent” iz Cazina. Pobjedu i naslov najboljih pripala je ekipi NK “Mladost” Polje. Treće mjesto osvojila je ekipa NK “Radnik” iz Donjeg Vakufa, koji su u susretu za treće mjesto bili bolji od ekipe NK “Bubamara” iz Zagreba. Priznanja za najbolje navijačke skupine u dvije dvorane dodijeljene su za navijače iz Zagreba i Cazina

Objavio: usn krajina