17/06/2024

U CAZINU ODRŽANO 19. KARATE PRVENSTVO F BiH:Krajiškim klubovima četiri zlatne, sedam srebrenih i 12 brončanih medalja

Objavljeno: 31-05-2024 | 09:48

U CAZINU ODRŽANO 19. KARATE PRVENSTVO F BiH:Krajiškim klubovima četiri zlatne, sedam srebrenih i 12 brončanih medalja

Ovog vikenda u Cazinu je održano 19. Prvenstvo FBiH u karateu za kadete, juniore i U-21. Federalno prvenstvo održano je u organizaciji Karate kluba „Cazin“, a zvanični domaćin prvenstva bio je Karate savez Federacije BiH.

Učestvovala su 63 kluba, sa oko 377 prijavljenih takmičara. Sveukupni pobjednik je KK “Travnik GS” sa osvojenih 10 zlatnih, tri srebrene i dvije brončane medalje. Na prvenstvu u Cazinu nastup je zabilježilo i osam klubova iz Unsko-sanskog kantona koji su osvajanjem medalja izborili plasmane među 41 ekipu prvenstva.

Takmičari klubova iz Unsko-sanskog kantona osvojili su ukupno 23 medalje od kojih četiri zlatne, sedam srebrenih i 12 brončanih. Najbolje plasirani klub iz Unsko-sanskog kantona je kladuški Karate klub “Regeneracija” koji je zauzeo drugu poziciju u sveukupnom poretku. Na prvenstvu, članovi Regeneracije osvojili su tri zlatne, tri srebrene i tri brončane medalje.

Plasman na 16. poziciju izborio je KK “Budo” iz Cazina koji je osvojio ukupno četiri medalje od čega jednu zlatnu i tri brončane. Karate klub “Jion Peb” iz Bihaća takmičenje je završio sa plasmanom na 24. poziciju sa osvojene tri medalje od čega jednu srebrenu i dvije brončane. Odmah poslije njih na 25 poziciji je Karate klub “Fudokan” iz Velike Kladuše. Dvije medalje za Fudokan osvojila je Amila Alibašić i to srebrenu u borbama U 21 +68kg i
brončanu u katama U- 21.

Na 29. poziciju plasirao se KK “Tigar” iz Velike Kladuše koji je sa svojim takmičarima osvojili jednu srebrenu i jednu brončanu medalju. U jakoj konkurenciji uspjeli su osvojiti drugo mjesto ekipno kata timu kadetkinje-juniorke (Amina Livaković, Mirzeta Mašinović i Emina Ćatić).

Karate klub “Feniks” iz Bosanske Krupe takmičenje je završio na 30. poziciji sa osvojenom jednom srebrenom medaljom. Karate klub “Cazin” i Karate klub “Ključ” sa osvojenim brončanim medaljama izborili su plasman na 36. i 37. poziciju u sveukupnom poretku.

E. Alagić

Objavio: usn krajina