17/06/2024

U CAZINU ODRŽANO PRVENSTVO KANTONA: Judo klub “Una” najuspješniji

Objavljeno: 17-03-2023 | 09:12

U CAZINU ODRŽANO PRVENSTVO KANTONA: Judo klub “Una” najuspješniji

Proteklog vikenda u Cazinu je u organizaciji Judo kluba “Cazin”, održano prvenstvo Unsko- sanskog kantona u judu. Najuspješniji klub prvenstva sa osvojenih ukupno 54 medalje je Judo klub “Una” iz Bihaća. Prva mjesta i zlatne medalje u svojim kategorijama osvojili su Alina Isović, Merjem Delić, Lejla Budimlić, Harun Alivuk, Džan Burzić, Amer Arzić, Omar Redžić, Ajnur Gagić, Dino Kasupović, Bakir Žerić, Amena Abdien, Muris Pašaga Mujnović, Benjamin Mujnović, Sabina Raković, Benjamin Pečenković, Amina Mujagić, Zara Dedić, Fran Crnković, Anes Šomić, Sandi Raković i Ahmed Skenderović.

Dobre nestupe sa osvojenim drugim mjestima i srebrenim medaljama imali su Zara Zulić, Adna Muslić, Omar Alagić, Davud Jusić, Alma Budimlić, Ajna Kadić, Lena Delić, Ivan Crnković, Deni Hukić, Ahmed Delić, Arman Ćoralić, Azrudin Kržalić, Tarik Poprženović, Nedžada Kržalić, Lajla Begić, Alan Hukić, Harun Haskić, Almedina Raković, Ajla Ćehajić i Adijan Husak. Treća mjesta i bronzane medalje osvojili su Davud Rošić, Jasmin Meškerić, Suana Alivuk, Yasin Yavuz, Zana Jusufagić, Harun Mujadžić, Azer Dedić, Mirsad Čavkić, Harun Pašalić i Issa Aličajić.

Domaćin prvenstva, Judo klub “Cazin” na prvenstvu se predstavio sa svojih pet takmičara, koji su uspjeli osvojiti pet medalja od čega četiri zlatne i jednu brončanu. Zlatne medalje i prva mjesta u svojim kategorijama osvojili su Naim Oraščanin, Ibrahim Abazović, Omar Alagić, Ahmed Abazović, dok je treće mjesto i brončanu medalju osvojio Eman Nuhić.

Dobar nastup sa osvojenih ukupno 14 medalja na prvenstvu USK u Cazinu zabilježio je i Judo klub “Sakura” iz Bihaća. Mladi takmičari ovog kluba osvojili su osam zlatnih, četiri srebrene i dvije brončane medalje. Klub Sakura u ukupnom poretku plasirao se na drugu poziciju ekipno.

Zlatne medalje osvojili su Lada Crnković, Nea Duratović, Nejla Mešić, Ella Ćehajić, Amina Begić, Amar Begić, Isa Durak, Džan Durak. Druga mjesta i srebrene medalje osvojili su Sarah Pečenković, Azra Busuladžić, Mejrem Aličajić, Tarik Pečenković, dok su takmičenje sa brončanim medaljama i trećim mjestima završili Nur Begić i Uma Begić.

Na Prvenstvu USK nastup je zabilježilo i pet takmičara Judo kluba “Ippon” iz Bihaća. Mladi takmičari ovog kluba u Bihać su se vratili sa osvojenih sedam medalja od čega šest zlatnih i jednom brončanom.  Ovo je za mladi kolektiv svakako još jedan dobar pokazatelj kvalitetnog rada u klubu.

Nastup na prvenstvu sa odličnim učinkom zabilježio je i Judo klub “Sana” iz Sanskog Mosta, koji se predstavio sa oko 20 takmičara. Osvojen je veliki broj medalja. Trener u klubu Abdel Sawanda zadovoljan je nastupom svojih takmičara, te je čestitao svim osvajačima medalja na ostvarenim rezultatima.

Objavio: usn krajina