18/05/2024

U TUZLI ODRŽANO EKIPNO DRŽAVNO I FEDERALNO PRVENSTVO U KROSU : AK “Krajišnik” drugo mjesto u konkurenciji juniora u BiH

Objavljeno: 13-04-2023 | 12:56

U TUZLI ODRŽANO EKIPNO DRŽAVNO I FEDERALNO PRVENSTVO U KROSU : AK “Krajišnik” drugo mjesto u konkurenciji juniora u BiH

U organizaciji Atletskog kluba „Sloboda-Tehnograd“ iz Tuzle održano je Prvenstvo Bosne i Hercegovine u krosu u ekipnoj konkurenciji i Prvenstvo Federacije BiH u krosu.

Na zahtjevnoj stazi nastupilo je 98 takmičara iz 12 klubova sa područja BiH. Atletski klub „Sloboda-Tehnograd“ Tuzla osvojila je titulu sveukupnih ekipnih prvaka BiH u muškoj i ženskoj konkurenciji. 

Nastup na Prvenstvu BiH i Federacije BiH sa svojim takmičarima zabilježio je i Atletski klub “Krajišnik” iz Velike Kladuše. Kladušani su nastupili u kategoriji juniora, gdje su u jakoj konkurenciji uspjeli osvojiti drugo mjesto ekipno sa samo jednim bodom zaostatka za ekipom Atletskog kluba “Banjaluka” koji su osvojili prvo mjesto. Treće mjesto u ovoj kategoriji osvojili su atletičari domaćina AK “Sloboda-Tehnograd” iz Tuzle.

Atletski klub  „Krajišnik“ nastupio je u sastavu: Senaid Dolić, Muhamed Dizdarević, Harun Hušidić i Ermin Beganović. Ovim uspjehom ostvaren je drugi najveći rezultat u historiji kluba,  te se očekuje da ova generacija atletičara ponovi uspjeh kao 2017. godine kada je osvojena titula prvaka BiH i 12. mjesto na Evropskom prvenstvu u Portugalu, što je ujedno i i najveći uspjeh u historiji BiH u juniorskoj konkurenciji.

U konkurenciji timova koji se boduju za Prvenstvo Federacije BiH, ekipa AK „Krajišnik“ osvojila  je prvo mjesto. Ovaj rezultat posebno ima težinu ako se uzme u obzir da je AK „Krajišnik“ na ovom takmičenju nastupio s uvjerljivo najmlađim timom od svih učesnika.

Objavio: usn krajina