19/07/2024

U ZNAK SJEĆANJA NA POGINULE ČLANOVE OK “BIHAĆ”: U Sportskoj dvorani TŠC održat će se 20. Memorijalni odbojkaški turnir

Objavljeno: 07-12-2023 | 12:41

U ZNAK SJEĆANJA NA POGINULE ČLANOVE OK “BIHAĆ”: U Sportskoj dvorani TŠC održat će se 20. Memorijalni odbojkaški turnir

U Sportskoj dvorani TŠC u Bihaću u organizaciji Odbojkaškog kluba Bihać u subotu, 9. decembra održat će se 20. Memorijalni odbojkaški turnir “Bihać 2023”.

Po dvadeseti put ova sportska manifestacija treba da podsjeti na sedam izuzetnih osoba, sportaša, nekadašnjih vrsnih odbojkaša, Hasana Softića, Alana Dedića, Aidu Nadarević,  Asima Dupanovića-Aćima, Samira Muslića, Dževada Fajkovića i Edina Bećiragića-Beću, koji su u bitki za opstanak Bihaća i Bosne i Hercegovine dobili odlučujući set, nažalost za njih posljednji.  

U okviru programa memorijalnog turnira, i ove godine uz prisustvo porodica, prijatelja i članova kluba, planiran je obilazak mezarja poginulih igrača Odbojkaškog kluba „Bihać“ gdje će se odati počast i položiti cvijeće na njihovim mezarjima na Humcima i Šarića greblju. 

Na memorijalnom turniru prvi put učestvovat će samo domaći odbojkaši odnosno sadašnji i nekadašnji igrači OK “Signal”, OK “Krajinametal” i OK “Bihać” odnosno više generacija odbojkaša od najmlađih do veterana, a u odigravanju utakmice  učestvovali i pioniri iz Škole odbojke OK “Bihać”.

– Na ovaj način želimo istaknuti kontinuitet odbojkaškog sporta u Bihaću koji traje gotovo 70 godina i ranije nazive kluba u kojima su u to vrijeme igrali naši poginuli članovi, poručili su iz  Odbojkaškog kluba “Bihać”.

Objavio: usn krajina