17/06/2024

UČESNICI ROTARY KANJONA I OVE GODINE UŽIVALI U LJEPOTAMA PRIRODE OD SRBLJANA DO BOSANSKE KRUPE: Više od 650 učesnika uživalo u biciklističkoj i pješačkoj avanturi

Objavljeno: 07-06-2024 | 09:21

UČESNICI ROTARY KANJONA I OVE GODINE UŽIVALI U LJEPOTAMA PRIRODE OD SRBLJANA DO BOSANSKE KRUPE: Više od 650 učesnika uživalo u biciklističkoj i pješačkoj avanturi

U organizaciji Rotary kluba “Bihać” održan je 8. Rotary kanjon. Manifestacija je i ove godine okupila više od 650 učesnika, ljubitelja prirode, sporta i druženja u prelijepom kanjonu rijeke Une. Očekuje se da će Rotary kanjon postati tradicionalan događaj koji će iz godine u godinu privlačiti sve veći broj učesnika, domaćih i stranih turista.

Cilj manifestacije koju organizira Rotary klub “Bihać” uz podršku Vlade Unsko-sanskog kantonai gradova Bihać, Cazin i Bosanska Krupa jeste promocija prirodnih ljepota Unsko-sanskog kantona i kanjona od Srbljana do Bosanske Krupe, ali i neophodnost završetka druge, sigurnije i modernije putne komunikacije Bihać – Bosanska Krupa, kako bi kanjon napokon mogao biti isključivo prirodna oaza ili park prirode. Okupljanje i start ovogodišnjeg Rotary kanjona bio je u Srbljanima od kuda su učesnici krenuli na svoje biciklističke i pješačke avanture, s ciljem da uživaju u prirodnim ljepotama ovog dijela Bosne i Hercegovine.

Veoma uspješna i lijepa priča. Drago mi je da sam učesnik. Manifestacija afirmiše sport, društvene aktivnosti i zaista na najljepši način promovira ljepote Unsko-sanskog kantona i gradova Bihać, Cazin i Bosanska Krupa. Poruka i cilj su izuzetno važni iz nekoliko aspekata, pa smo ponosni kada vidimo impozantan broj učesnika, istakao je Elvedin Sedić, gradonačelnik Bihaća.

Rotary kanjon je turistički projekt u kojem pješaci hodaju devet, a biciklisti voze 22 kilometra kroz Unski kanjon i uživaju u netaknutim prirodnim ljepotama od Srbljana do Zelenih otoka u Bosanskoj Krupi.

Objavio: usn krajina