18/05/2024

VELIKA INVESTICIJA ISLAMSKE ZAJEDNICE U SANSKOM MOSTU: Vakufski tržni centar, prvi ovakvog tipa u državi

Objavljeno: 18-04-2024 | 06:58

VELIKA INVESTICIJA ISLAMSKE ZAJEDNICE U SANSKOM MOSTU: Vakufski tržni centar, prvi ovakvog tipa u državi

Vakufski tržni centar najveći je vakuf ove vrste u Bosni i Hercegovini i jedan od najznačajnijih projekata Islamske zajednice u BiH . 

U Sanskom Mostu će u subotu, 20. aprila 2024. u 13:30 sati biti upriličeno svečano otvorenje prvog Vakufskog tržnog centra u Bosni i Hercegovini, piše BiznisInfo.ba.

Svečanost će biti upriličena u okviru manifestacije „Dani vakufa“ koju organizira Vakufska direkcija Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. Ovo je prvi vakuf ovakve vrste u Bosni i Hercegovini.

“Ovo je za nas u Sanskom Mostu poseban dan. Raduje nas činjenica da je ovo jedinstven projekat na nivou cijele Islamske zajednice i sretni smo što će Vakufski tržni centar u Sanskom Mostu dati vjetar u leđa nama u Sanskom Mostu u našem misijskom djelovanju, a inspiracija drugima u našoj zajednici da razmišljaju našom logikom i tako omoguće kvalitetniji pristup misijskom djelovanju”, izjavio je glavni imam Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Sanski Most Mirza-ef. Žerić.

Na svečanosti će se obrati najviši zvaničnici Islamske zajednice, Generalne direkcije za vakufe Republike Turske, diplomatskog kora i drugih visokih zvanica. U revijalnom dijelu programa, učešće će uzeti poznati bosanskohercegovački umjetnik Armin Muzaferija.

Objavio: usn krajina