14/07/2024

ŽELJKO KOMŠIĆ NA PREZENTACIJI SPECIJALNIH VOZILA MUP-a TK: “Neki će reći da su se pare mogle bolje potrošiti, neka ih” [VIDEO]

Objavljeno: 20-10-2023 | 11:38

ŽELJKO KOMŠIĆ NA PREZENTACIJI SPECIJALNIH VOZILA MUP-a TK: “Neki će reći da su se pare mogle bolje potrošiti, neka ih” [VIDEO]

U Tuzli je održana prezentacija novih specijalnih vozila Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona – Uprave policije.

Uz postrojavanje Jedinice policije za specijalnu podršku, prezentacija se održala u Kampusu Univerziteta u Tuzli, a prisustvovao je i predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić.

“Važno je ovo danas što se dešava u Tuzli. Ako gledamo aktuelnu političku situaciju i u regiji i svijetu, tim je još više važna nabavka ovakvih vozila. Neki će reći da su se pare mogle bolje potrošiti, a ja kažem neka ih. Zlu ne trebalo”, kazao je Komšić.

Irfan Halilagić, premijer TK kazao je: “Čast mi je da smo prvi kanton koji je nabavio ove transportere. Vozila će biti upotrijebljena u cilju zaštite građana što je naš glavni cilj i misija.”

Oklopni transporteri koje je kupila Vlada Tuzlanskog kantona stigli su na početku ovog mjeseca u Tuzlu.

Podsjetimo, radi se o četiri oklopna policijska vozila “Senator” kanadske kompanije Roshel, koja koštaju 4,4 miliona KM plus PDV.

Transporteri su se mjesec dana nalazili u Pločama i čekala se dozvola Hrvatske za transport kroz tu zemlju, prenose Vijesti.ba.

Nabavka transportera samo je dio procesa opremanja policije u najmnogoljudnijem kantonu.

Objavio: usn krajina