Protiv smo ubijanja! | Za slobodnu smo Palestinu i Ukrajinu!

Bill Gates otkrio svoj recept za sprječavanje nove pandemije, a osvrnuo se i na teorije zavjere

Objavljeno: 10-02-2022 | 11:56

Cilj da više ne bude pandemija je ambiciozan, ali napredak koji smo napravili u posljednje dvije godine već nas je postavio na put uspjeha, napisao je Gates

Piše: Jutarnji.hr

Suosnivač Microsofta Bill Gates napisao je knjigu o tome kako spriječiti sljedeću pandemiju, objavljeno je u utorak na blogu tog milijardera i filantropa, piše Forbes. Gates je u blogu također kazao kako vjeruje da bi pandemija koronavirusa mogla biti posljednja pandemija.

Knjigu ‘Kako spriječiti sljedeću pandemiju’ objavit će 3. svibnja izdavačke kuće Knopf u SAD-u i Penguin Random House u svijetu, napisao je Gates.

U knjizi Gates — čija je zaklada pomogla u financiranju istraživanja cjepiva protiv koronavirusa, kao i radila na rješavanju niza javnozdravstvenih problema — opisuje korake za sprječavanje budućih pandemija i pružanje bolje zdravstvene skrbi ljudima širom svijeta koristeći lekcije naučene iz pandemije koronavirusa.

Knjiga također donosi dijelove razgovora s vrhunskim zdravstvenim djelatnicima, poput dr. Anthonyja Faucija, najvišeg dužnosnika za zarazne bolesti u SAD-u, i glavnog direktora Svjetske zdravstvene organizacije Tedrosa Adhanoma Ghebreyesusa.

Gates je također rekao da se knjiga bavi njegovim iskustvom kada je postao predmetom teorija zavjere, poput neutemeljene tvrdnje da potiče masovno cijepljenje kako bi ljudima ubrizgao mikročipove koji se mogu pratiti.

‘Cilj da više ne bude pandemija je ambiciozan, ali napredak koji smo napravili u posljednje dvije godine već nas je postavio na put uspjeha’, napisao je Gates u svom blogu. ‘Svijet sada shvaća koliko ozbiljno trebamo shvatiti pandemije, a momentum je na našoj strani.’

Prema Forbesovom alatu za praćenje bogatstva u stvarnom vremenu, Gates je u trenutku objave ovog članka ‘vrijedio’ 132,6 milijardi dolara, što ga čini četvrtim najbogatijim čovjekom na svijetu.

Zaklada Billa i Melinde Gates, koju je Gates osnovao sa svojom bivšom suprugom, bila je glavna snaga u razvoju cjepiva protiv koronavirusa koja je pomogla u financiranju istraživanja Moderne i AstraZenece. Gates se godinama zalaže za poboljšanu pripremu odgovora na pandemiju i istraživanje cjepiva.

Objavio: usn krajina

IMPRESSUM

Kontakt - telefon

REDAKCIJA: +387 37 228-409; FAX: 224-103

MARKETING: +387 37 226-485

RAČUNOVODSTVO:TEL/FAX: +387 37 226-488

Unsko-sanske novine [PRINTANI MEDIJ] sedmične su novine, izlaze petkom

Radimo svakim danom od 08:00 - 15:00, osim dane vikenda i praznika

Tekstove za sjećanje i posljednje pozdrave možete dostaviti do srijede do 12:00

ADRESA: Bihać, 502. viteške brigade bb (Kulturni centar u gradskom parku)


List je registrovan kod Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta F BiH pod brojem 563/96.


PDV broj: 263024120002


Reg. broj: 4263024120002

Račun broj:
3385002200568303 kod UniCredit Zagrebačka banka d.d.
e:mail - WEB

usnkrajina@usnkrajina.com.ba

e:mail - REDAKCIJA

usnovine@bih.net.ba

prava pridržana

© usnkrajina.com.ba | 2024.

web-razvoj i dizajn: Osman D.