usnkrajina: 25-07-2024 | 11:21 | Kategorija: Nogomet, Sport

NK “JEDINSTVO” STARTALO SA PRIPREMAMA: Mersud Demirović i Enes Jušić predvode stručni štab Bišćana

Nogometni klub “Jedinstvo” Bihać iza sebe je ostavio sedam dana priprema. Nakon prozivke i dolaska novog šefa stručnog štaba Jedinstvo je sa raspoloživim igračkim kadrom otpočeo rad. Radi se dva puta dnevno.
Pripreme vode Mersud Demirović, novi šef stručnog štaba. Radi se o nekadašnjem igraču Jedinstva koji dugi niz godina radi u Turskoj gdje je i završio za trenera sa UEFA Pro licencom.

Na mjesto sportskog direktora izabran je Enes Jušić, legenda bihaćkog kluba koji je dugo godina živio i radio u Francuskoj. Jušić također posjeduje UEFA Pro licencu i trenutno je u stručnom štabu NK “Jedinstvo”, koji zajedno sa Amirom Doksanaltićem (UEFA Pro licenca) vodi pripreme kluba iz Bihaća.

Na prozivci i prvom treningu pojavilo se 18 igrača, a svakodnevno se priključuju nova imena koji se žele nametnuti i biti dio tima u narednoj sezoni.
Tokom sedmice radu se priključilo još nekoliko igrača.U velikoj mjeri igračka križaljka je već posložena. Imena igrača koji će nositi crveno-bijeli dres znat će se ubrzo kada ekspedicija Jedinstva nakon dugo godina putuje na desetodnevne pripreme na Vlašić.

Sezona utakmicama 1. kola starta 17./18. augusta ove godine. Nogometaši Jedinstva u prvom kolu na svom terenu dočekuju Gradinu iz Srebrenika.
Parovi 1. kola: BIHAĆ: Jedinstvo – Gradina, GRADAČAC: Zvijezda – Budućnost, ZENICA: Čelik – Goražde,TRAVNIK: Travnik – BFK Simm-Bau, HAŽIĆI: Radnik – TOŠK Tešanj, LUKAVAC: Radnički – Stupčanica, GORNJI RAHIĆI: Gornji Rahić – Bratstvo Gračanica, TOMISLAVGRAD: Tomislav – Tuzla City.

Objavio: usn krajina

Nogomet Sport