Protiv smo ubijanja! | Za slobodnu smo Palestinu i Ukrajinu!

BUŽIM: ODRŽAN TAEKWONDO TURNIR “BOSNA OPEN”: Najbolji TKD „Bosna –Đemo“ i KBS „Tigar“ iz Cazina

Objavljeno:11/03/2022. 10:17


U Bužimu je u sklopu manifestacije “Dani općine Bužim 2022.” održan Međunarodni taekwondo turnir “Bosna open”. Organizator je bio Klub borilačkih sportova “Fadil Bajrektarević-Gazija” iz Bužima, a učestvovalo je 158 takmičara iz devet klubova iz Hrvatske i BiH. Takmičenje je održano u borbama i formama te u kicku na el.opremi za djecu do 10 godina.

Prisutne su na otvaranju takmičenja pozdravili Senad Krupić u ime organizatora i Mersudin Nanić, načelnik Općine, koji su zaželjeli svim učesnicima ugodan boravak u Bužimu i ostvarenje što boljeg plasmana. Organizator je dodijelio i priznanja za zaslužne koji već u kontinuitetu pomažu održavanje ovog turnira.

Najbolji rezultat ostvarili su takmičari TKD „Bosna-Đemo“ iz Cazina koji su izborili plasman na prvo mjesto u sveukupnom poretku sa osvojenih 320 bodova. Klub je osvojio ukupno 26 zlatnih medalja. Kadetkinje ovog kluba su ekipno također osvojile prvo mjesto. Drugo mjesto osvojio je KBS „Tigar“ iz Cazina. Tigrovi su zabilježili odlične nastupe te su osvojili ukupno 31 medalju od čega 16 zlatnih, sedam srebrenih i osam brončanih.

Mladi Aron Samardžić proglašen je najuspješnijim mlađim kadetom, dok je Ajka Durdžić proglašena najuspješnijom starijom kadetkinjom takmičenja. Odličan nastup zabilježili su i takmičari TKD „Asim Bajrektarević-Hamza“, koji su takmičenje završili sa plasmanom na treće mjesto u sveukupnom poretku.

Objavio: usn krajina


////// MAGAZIN //////

O nama

Portal usnkrajina sastavni je dio i elektroničko izdanje Unsko-sanskih novina

Osnovani smo 1995. od strane Skupštine Unsko-sanskog kantona kao javno poduzeće s ograničenom odgovornošću

Potražite nas na društvenim mrežama:

Kontakt

502. viteške, Bihać, BiH

usnovine@bih.net.ba

+387 37 228-409

+387 37 224-103

Radno vrijeme
pon - pet: 8 - 15
vikendom i praznicima: ne radimo