Protiv smo ubijanja! | Za slobodnu smo Palestinu i Ukrajinu!

BUŽIMSKI OSNOVCI KOD NAČELNIKA NANIĆA: Nedostaju dvorane i igrališta

Objavljeno:08/04/2022. 07:48


Učenici centralne Osnovne škole “Bužim” i područne škole Varoške Rijeka, posjetili su Općinu Bužim i načelnika Mersudina Nanića. Posjeta je upriličena u okviru programa “Projekt građanin” u kojem učenici istražuju aktuelne teme, razvijaju rješenja koja nude nadležnim institucijama i kreiraju akcione planove za implementaciju tih rješenja.

Učenici Osnovne škole Bužim i područne škole Varoška Rijeka razgovarali su sa načelnikom i njegovim saradnicima o izgradnji sportske dvorane i sportskih igrališta u područnim školama. Istakli su problem nedostatka ovakvih objekata u područnim školama sa velikim brojem učenika kao što je područna škola Varoška Rijeka gdje učenici nemaju adekvatne uslove za obavljanje sportskih i drugih fizičkih aktivnosti.

Općinski načelnik Mersudin Nanić odgovarajući na pitanja učenika na ovu temu posebno je naglasi da i pored činjenice da Općini nije u direktnoj nadležnosti izgradnja infrastrukturnih objekata u školstvu, pa tako i sportskih sala i igrališta, prepoznat je problem i intenzivno se radi na stvaranju boljih uslova za sve učenike na području općine Bužim.

– Svaka inicijativa je dobro došla i Općina Bužim svakako radi na rješavanju ovih problema koje ste i vi istakli kao prioritetne, rekao je načelnik Nanić.
Projekt “Ja građanin” je praktični dio Civitas programa. Učenicima pomaže da postanu odgovorni i informisani mladi ljudi koji kroje svoju budućnost i shvataju pojam i značaj brige i uključenja svih građana u rješavanje problema koji se tiču svih nas.

Objavio: usn krajina


////// MAGAZIN //////

O nama

Portal usnkrajina sastavni je dio i elektroničko izdanje Unsko-sanskih novina

Osnovani smo 1995. od strane Skupštine Unsko-sanskog kantona kao javno poduzeće s ograničenom odgovornošću

Potražite nas na društvenim mrežama:

Kontakt

502. viteške, Bihać, BiH

usnovine@bih.net.ba

+387 37 228-409

+387 37 224-103

Radno vrijeme
pon - pet: 8 - 15
vikendom i praznicima: ne radimo