18/05/2024

CAZIN: 13. MEĐUNARODNI MALONOGOMETNI TURNIR „DJECA BOSNE 2022“: Učestvovalo 48 ekipa, odigrani susreti u četiri generacije

Objavljeno:11/03/2022. 10:10

Proteklog vikenda Cazin je bio domaćin trinaestog izdanja Međunarodnog malonogometnog turnira za djecu “Djeca Bosne 2022”. Na ovogodišnjem izdanju zasigurno najpopularnijeg turnira za mlađe uzrasne kategorije u regionu učestvovalo je ukupno 48 ekipa raspoređenih po grupama i godištima 2010, 2011, 2012. i 2013. Sve pohvale i ove godine idu za veoma kvalitetnu i profesionalnu organizaciju, humanitarni karakter turnira, te veliki broj nagrada. Utakmice su se igrale u dvije sportske dvorane prema rasporedu i godištima, a do najboljih ekipa, pojedinaca, najsimpatičnijih igrača, te najboljih navijačkih skupina, došlo se nakon razigravanja turnira kroz grupne faze. Na samom otvaranju prisutne učesnike pozdravio je Emir Dautović u ime organizatora, koji je zaželio svima što bolje rezultate i ugodan boravak u Cazinu.


NK „Krajišnik“ pobjednik u generaciji 2010. godište
U generaciji 2010. u grupnoj fazi nastupilo je ukupno 36 ekipa, koje su se kroz grupno natjecanje borile za naslov najboljih. Odigran je veliki broj kvalitetnih utakmica a plasman u finale izborile su ekipe NK „Krajišnik“ Velika Kladuša i NŠ „Talent“ Cazin. Bolju igru u finalnom susretu pokazali su nogometaši iz Velike Kladuše koji su susret dobili u svoju korist rezultatom 1:0. U susretu za treće mjesto ekipa AN „Jedinstvo“ nakon susreta bez pogodaka bila je bolja od ekipe NA „Bubamara“ iz Zagreba te je slavila pobjedu rezultatom 2:0. Za fer pley ekipu izabrana je ekipa NK „Rudar“ Kamengrad. Za najboljeg igrača ove generacije proglašen je Danis Okanović (NK „Krajišnik“). Najbolji strijelac je Amer Mustedanagić (NK „Krajišnik“), dok je najbolji golman Fari Šišić (NŠ „Talent“). Najsimpatičniji igrač je Šuđa Sultan (kamp Borići), dok je najbolja navijačka skupina NŠ „Talent“ Cazin.


NŠ „Talent“ Cazin prvo mjesto bez izgubljene utakmice
U generaciji 2011. nakon završenih susreta u grupnoj fazi plasman u finale izborile su se ekipe NŠ „Talent“ Cazin i NA „Bubamara“ Zagreb. Talent je do finala došao sa ostvarenih pet pobjeda ( u grupnoj fazi Jezerski 3:1, Zvijezda Midž Hit 1:0, AN „Jedinstvo“ 3:0, 1/4 finala NKI „Metalac“ 3:1, 1/2 finala OFK „Bihać“ 1:0). Ekipa iz Zagreba do finala je ostvarila tri pobjede i dva remija (grupna faza Radnički Ćoralići 0:0, Kladuša 2008 0:0, Mladost Polje 1:0, 1/4 finala OFK „Bihać“ 0:0-penali 3:2, Zvijezda Midž Hit 2:0). U odličnom finalnom susretu pobjedu je ostvarila ekipa NŠ „Talent“ iz Cazina rezultatom 1:0. U susretu za treće mjesto ekipa NŠ „Zvijezda Midž Hit“ slavila je pobjedu rezultatom 1:0 protiv ekipe OFK „Bihać“. Fer pley ekipa ove generacije je NK „Jezerski“. Najbolji igrač ove generacije je Davor Rončević (NA „Bubamara“ Zagreb). Najbolji strijelac je Tarik Aličajić (NŠ „Talent“), dok je za najboljeg golmana izabran Muamer Kličić (NŠ „Talent“). Titulu najsimpatičnijeg igrača ponio je Hasan Perviz (NK „Radnički“), dok je najbolja navijačka skupina NA „Bubamara“ Zagreb.

Pobjednik generacije 2012. NŠ „Talent“ iz Cazina

Ukupno 36 ekipa u generaciji 2012. godište odigralo je 25 utakmica. Najviše su pokazale ekipe NŠ „Talent“ Cazin i AN „Jedinstvo“ Bihać, koje su se sastale u finalu. Pobjedu u veoma tvrdom i zanimljivom finalnom susretu ostvarila je ekipa NŠ „Talent“ rezultatom 1:0. U susretu za treće mjesto ekipa NA „Bubamara“ iz Zagreba slavila je pobjedu rezultatom 5:0 protiv ekipe NŠ „Feniks“ iz Bosanske Krupe. Za fer pley ekipu ove generacije proglašena je ekipa NŠ „Drim Tim“ iz Sanskog Mosta.Pehar najboljeg igrača pripao je Deniju Ikanoviću (NŠ „Talent“), dok je za najboljeg strijelca izabran Marko Maras (NA „Bubamara“ Zagreb). Titulu najboljeg golmana ponio je Mihale Golubić (NA „Bubamara“ Zagreb), dok je za najsimpatičnijeg igrača izabran Faris Mehić (Drim Tim Sanski Most). Najbolja navijačka skupina ove generacije je NA „Bubamara“ Zagreb.


AN „Jedinstvo“ iz Bihaća najuspješnija ekipa 2013. godišta
Takmičenje u generaciji 2013. godišta bilo je dosta zanimljivo. Odigrano je ukupno 25 utakmica. Plasman u finale izborile su ekipe NA „Bubamara“ Zagreb i AN „Jedinstvo“ Bihać. Veoma dinamičan i zanimljiv finalni susret pripao je ekipi AN „Jedinstvo“ iz Bihaća koja je slavila pobjedu rezultatom 3:1te zasluženo ponijela naslov najboljih. U susretu za treće mjesto sastale su se dvije ekipe: OFK „Bihać“ 1 i 2. Bolju igru pokazala je ekipa dva koja je slavila pobjedu minimalnim rezultatom 1:0. Za fer pley ekipu ove generacije izabrana je ekipa NK „Ključ“. Za najboljeg igrača ove generacije izabran je Džan Huskić (AN „Jedinstvo“), dok je titulu strijelca zaslužio Vili Rodić (NA „Bubamara“ Zagreb). Najbolji golman je Ivan Tolić (NA „Bubamara“ Zagreb), dok su najsimpatičniji igrači ove generacije Ema i Ida Jušić (NK „Radnički“). Najbolja navijačka skupina je OFK „Bihać“.

Objavio: usn krajina


////// MAGAZIN //////

O nama

Portal usnkrajina sastavni je dio i elektroničko izdanje Unsko-sanskih novina

Osnovani smo 1995. od strane Skupštine Unsko-sanskog kantona kao javno poduzeće s ograničenom odgovornošću

Potražite nas na društvenim mrežama:

Kontakt

502. viteške, Bihać, BiH

usnovine@bih.net.ba

+387 37 228-409

+387 37 224-103

Radno vrijeme
pon - pet: 8 - 15
vikendom i praznicima: ne radimo