Protiv smo ubijanja! | Za slobodnu smo Palestinu i Ukrajinu!

Dom naroda Parlamenta FBiH danas o ograničavanju upotrebe duhana

Objavljeno:24/03/2022. 08:00


Ovim zakonom pušenje bi bilo zabranjeno u javnom zatvorenom prostoru, što se odnosi i na ugostiteljske objekte, javni prijevoz i vozila u kojima se nalaze maloljetne osobe

Vanredna sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine sazvana je danas u 12 sati u sjedištu tog parlamenta u Sarajevu.
Za ovu sjednicu je među brojnim drugim tačkama dnevnog reda planirano i izjašnjenje delegata o kontroli i ograničenoj upotrebi duhana, duhanskih i ostalih proizvoda za pušenje.
Ovim zakonom pušenje bi bilo zabranjeno u javnom zatvorenom prostoru, što se odnosi i na ugostiteljske objekte, javni prijevoz i vozila u kojima se nalaze maloljetne osobe.
Za fizičke osobe predviđena kazna iznosi 100 KM, dok se za pravne osobe predviđa kazna do 5.000 KM.

O vanrednom usklađivanju penzija
U najavljenom obimnom dnevnom redu je više predloženih zakona, među njima zakon čiji je predlagač delegat Ivo Tadić, o vanrednom usklađivanju penzija ostvarenih po Zakonu o službi u Oružanim snagama BiH. Taj akt je Tadić predložio po hitnom postupku, dok je zakon o izmjenama Zakona o prodaji stanova na kojima postoji stanarsko pravo predložila, po skraćenom postupku, Federalna vlada.
Za ovu sjednicu je među brojnim drugim tačkama dnevnog reda planirano i izjašnjenje delegata o kontroli i ograničenoj upotrebi duhana, duhanskih i ostalih proizvoda za pušenje.

Snabdijevanje električnom energijom
Informacija o analizi efekta primjene Odluke Vlade Federacije BiH o ograničavanju povećanja cijena snabdijevanja električnom energijom (“Službene novine Federacije BiH”, broj 3/22), (zahtjev JP „Elektroprivreda BiH“ d.d. – Sarajevo za odobrenje nastavka rada Bloka 4 u Podružnici Termoelektrana „Tuzla“ i Bloka 5 u Podružnici Termoelektrana „Kakanj“), s prijedlogom zaključka, također je jedna od najavljenih tačaka dnevnog reda.

Objavio: usn krajina


////// MAGAZIN //////

O nama

Portal usnkrajina sastavni je dio i elektroničko izdanje Unsko-sanskih novina

Osnovani smo 1995. od strane Skupštine Unsko-sanskog kantona kao javno poduzeće s ograničenom odgovornošću

Potražite nas na društvenim mrežama:

Kontakt

502. viteške, Bihać, BiH

usnovine@bih.net.ba

+387 37 228-409

+387 37 224-103

Radno vrijeme
pon - pet: 8 - 15
vikendom i praznicima: ne radimo