Protiv smo ubijanja! | Za slobodnu smo Palestinu i Ukrajinu!

JUDO PRVENSTVO USK 2022.:
Una najuspješnija ekipa sa osvojenih 58 medalja

Objavljeno:25/03/2022. 08:07


U Sanskom Mostu proteklog vikenda održano je Otvoreno prvenstvo Unsko- sanskog kantona u judu. Domaćin prvenstva bio je Judo klub „Sana“ iz Sanskog Mosta. Na prvenstvu su nastupe zabilježili JK „Una“ Bihać, JK „Sakura“ Bihać, JK „Cazin“, JK „Ippon“ Bihać, JK „Sana“ Sanski Most i kao gosti JK „Duman“ Livno i JK „Drvar“ sa ukupno 153 takmičara.

U cjelodnevnom takmičenju najviše su pokazali takmičari JK „Una“ iz Bihaća koji su osvojili ukupno 58 medalja od čega 20 zlatnih, 20 srebrenih i 18 brončanih u svojim kategorijama. Zlatne medalje osvojili su Šefik i Amina Havić, Tarik i Arman Ćoralić, Davud Jusić, Ahmed Delić, Lana Delić, Benjamnin Šabić, Issa Aličajić, Benjamin Mujnović, Tarik Poprženović, Daris keškić, Fran Crnković, Bilgihan Yavuz, Orhan Rekić, Almin Halilagić, Ajdina Aličić, Hana Midžić, Nataša Beronja i Erna Mešić. Druga mjesta i sreberene medalje osvojili su, Yasin i Aleyna Yavuz, Omar Redžić, Iman Fatkić, Amar Demirović, Almin Havić, Deni i Alan Hukić, Alma Budimlić, Azra Busuladžić, Harun Mujadžić, Azrudin Kržalić, Orhan Ferizović, Ajdin Dizdarić, Ajla Zgrčo, Azer Dedić, Sabina Raković, Ahmed Skenerović, Anes Šomić i Amina Mujagić. Bronzane medalje i treća mjesta u svojim kategorijama osvojili su Adnan Skenderović, Dino Kasupović, Muris Pašaga Mujnović, Vedad Midžić, Ivan Crnković, Smajil Duraković, Muhamed i Huda Khedr, Irman Dedić, Danija Jusić, Nedžada Kržalić, Almedina Raković, Ahmed Zgrčo, Ajla Ćehajić, Lajla Begić, Benjamin Budimlić, Sandi Raković i Amila Begić.

Sa osvojenih 20 zlatnih, 20 srebrenih i 18 brončanih, Judo klub „Una“ je osvojio pehar za najuspješniji klub, na prvenstvu USK za 2022.

Judo klub „Sakura“ osvojio 10 medalja
Odličan nastup na prvenstvu zabilježili su i mladi takmičari Judo kluba „Sakura“ iz Bihaća. Klub je osvojio ukupno 10 medalja od čega sedam zlatnih, dvije srebrene i jednu brončanu. Zlatne medalje i titule prvaka USK u svojim kategorijama osvojili su Merjem Aličajić, Isa Durak, Amar Begić, Uma Begić, Amina Begić, Ella Ćehajić i Džan Durak. Poraze u finalu uknjižili su Nur Begić i Azra Busuladžić te su prvenstvo završile sa srebrenim medaljama. Brončanu medalju i treće mjesto osvojila je Nejla Mešić.

Cazinjanima dvije zlatne, tri srebrene i dvije brončane medalje
Mladi judisti JK „Cazin“ na Prvenstvu USK za djecu i kadete ostvarili su odlične rezultate. Klub je osvojio sedam medalja od čega dvije zlatne, tri srebrene i dvije brončane. Zlatne medalje i titule prvaka USK osvojili su Abdien Amena i Abazovic Ibrahim u konkurenciji djevojčica i dječaka U-11. Druga mjesta i srebrene medalje osvojili su Naim Oraščanin (U11) Ahmed Abazović (U15) i Hasan Pajić (U18), dok su se brončanim medaljama okitili najmlađi Faruk Hadžić i Imran Velić (U9).

I ostali klubovi iz Unsko-sanskog kantona imali su zapažene rezultate na prvenstvu Unsko sanskog kantona.

Objavio: usn krajina


////// MAGAZIN //////

O nama

Portal usnkrajina sastavni je dio i elektroničko izdanje Unsko-sanskih novina

Osnovani smo 1995. od strane Skupštine Unsko-sanskog kantona kao javno poduzeće s ograničenom odgovornošću

Potražite nas na društvenim mrežama:

Kontakt

502. viteške, Bihać, BiH

usnovine@bih.net.ba

+387 37 228-409

+387 37 224-103

Radno vrijeme
pon - pet: 8 - 15
vikendom i praznicima: ne radimo