Protiv smo ubijanja! | Za slobodnu smo Palestinu i Ukrajinu!

KARATE: 10. BUSHIDO OPEN BANJA LUKA: Karate klub „Ključ“ najbolje plasirani klub iz USK

Objavljeno:11/03/2022. 10:16


U Banjoj Luci je proteklog vikenda održan 10. Bushido Open karate turnir na kojem je nastupilo ukupno 45 klubova sa 638 takmičara i 37 prijavljene ekipe. Sveukupni pobjednik ovogodišnjeg takmičenja je KBS „Castra“ iz Banje Luke. Na takmičenju je nastup zabilježilo i sedam klubova iz Unsko-sanskog kantona. Najbolji rezultat i plasman na četvrtu poziciju ostvario je Karate klub „Ključ“ koji je osvojio ukupno 23 medalje od čega šest zlatnih, 10 srebrenih i sedam brončanih medalja.

U sveukupnom plasmanu na osmoj poziciji bio je KBV „Tigar“ Velika Kladuša sa osvojene 22 medalje od čega dvije zlatne, pet srebrenih i 15 brončanih. Plasman na devetu poziciju izborili su takmičari KK „Regeneracija“ iz Velike Kladuše koji su osvojili ukupno 16 medalja od čega pet zlatnih, tri srebrene i osam brončanih. Plasman na 12. poziciju izborio je KK „Hurije“ Sanski Most sa osvojenih 12 medalja od čega četiri zlatne, pet srebrenih i tri brončane.

Bihaćki KK „Jion Peb“ plasirao se u sveukupnom poretku na 19. poziciju sa osvojenih sedam medalja od čega tri zlatne, dvije srebrene i dvije brončane. Karate klub „Fudokan“ iz Velike Kladuše takmičenje je završio na 29. poziciji sa osvojenih šest medalja od čega jednom zlatnom i pet brončanih. Karate klub „Feniks“ iz Bosanske Krupe sa osvojene dvije srebrene medalje ostvario je plasman na 36. poziciju što je ujedno i najlošiji plasman od klubova iz Unsko- sanskog kantona.

Treneri u krajiškim klubovima zadovoljni su ostvarenim plasmanom ističući da su u isto vrijeme sa određenim brojem takmičara učestvovali i na Ilidža Openu koje je održano u Sarajevu.

Objavio: usn krajina


////// MAGAZIN //////

O nama

Portal usnkrajina sastavni je dio i elektroničko izdanje Unsko-sanskih novina

Osnovani smo 1995. od strane Skupštine Unsko-sanskog kantona kao javno poduzeće s ograničenom odgovornošću

Potražite nas na društvenim mrežama:

Kontakt

502. viteške, Bihać, BiH

usnovine@bih.net.ba

+387 37 228-409

+387 37 224-103

Radno vrijeme
pon - pet: 8 - 15
vikendom i praznicima: ne radimo