Protiv smo ubijanja! | Za slobodnu smo Palestinu i Ukrajinu!

KICKBOXING: EUROPEAN CUP “KARLOVAC OPEN” 2022:
Odlični nastupi i medalje za KBS „Favorit“ BH, KBS „Tigar“ i KBS „Zino“

Objavljeno:18/02/2022. 09:43


U Karlovcu je proteklog vikenda održan Evropski kup u kik boksu na kojem je nastupilo 1.644 takmicara iz 27 zemalja. Na ovom prestižnom takmičenju nastup su zabilježili i takmičari klubova iz Unsko-sanskog kantona.

KBS „Favorit BH“ iz Bihaća predstavio se sa tri takmičara i to: Ajla Vojić, Hassan Selimović i Almir Mujagić koji su nastupili u disciplini K-1 style. Bišćani su u svojim nastupima osvojili dva zlata i jedno srebro. Hassan Selimović je u finalu pobjedio predstavnika Italije u briljantnom nastupu sa čime je nastavio niz pobjeda iz prethodne godine iz koje je izašao neporažen. Almir Mujagić nakon što mu je predstavnik Latvije u polufinalu predao meč je u finalnom meču protiv Slovenca maestralno demonstrirao svoj fajterski stil i zasluženo osvojio pehar pobjednika Europskog kupa. Takmičarka Ajla Vojić je u odličnom meču protiv predstavnice Češke izgubila za bod razlike. Nažalost, pauza zbog bolesti je uzela svoj danak, ali je ovaj meč svakako samo jedan od prestiž mečeva u sklopu priprema za Državno prvenstvo.

Odličan nastup u Karlovcu zabilježili su i takmičari KBS „Tigar“ Cazin u disciplinama point fighting i light contact. U jakoj konkurenciji takmičari Tigra uspjeli su osvojiti šest medalja od kojih jednu zlatnu, četiri srebrene i jednu brončanu. Zlatnu medalju osvojila je Melina Ružnić u disciplini LC, OC -55kg. Druga mjesta i srebrene medalje osvojili su Ajna Hekić PF OC -50kg, Dino Ružnić PF J -74kg, Dino Ružnić LC J – 74kg, Sureja Mehić LC OC -60kg. Treće mjesto i brončanu medalju osvojila je Melina Ružnić PF OC -55kg.

Na Evropskom kupu u Karlovcu nastup sa tri takmičara zabilježio je i KBS „Zino“ iz Bihaća. Takmičari Amil Tutić, Lamija Hamulić i Ema Hamulić osvojili su tri medalje od čega jednu zlatnu, srebrenu i jednu brončanu.

Najbolji rezultat, zlatnu medalju i naslov pobjednika Evropskog kupa osvojio je Amil Tutić u disciplini Low kick, juniori – 81 kg. Do naslova najboljeg Tutić je došao sa tri pobjede iz tri meča. Drugo mjesto, srebrenu medalju i naslov viceprvakinje Evropskog kupa osvojila je ??? u disciplini Point fighting, juniorke-65 kg. Ovo je prva sezona i prvi nastup Lamije Hamulić u juniorkama, vrhunski nastup i dokaz da će i u juniorskoj konkurenciji biti među najboljim.
Treće mjesto i brončanu medalju osvojila je Ema Hamulić u disciplini Point fighting, juniorke -60 kg. Iako je imala otvorenu povredu stopala i preporuke da uopće ne nastupa na ovom turniru, snagom sopstvene volje nastupila je i na kraju osvojila vrijednu medalju.

Sva tri trenera: Rinaldo Pikoloti, Bećo Durdžić i Senad Ćatić zadovoljni su nastupom svojih takmičara na ovom veoma kvalitetnom i masovnom takmičenju.

Objavio: usn krajina


////// MAGAZIN //////

O nama

Portal usnkrajina sastavni je dio i elektroničko izdanje Unsko-sanskih novina

Osnovani smo 1995. od strane Skupštine Unsko-sanskog kantona kao javno poduzeće s ograničenom odgovornošću

Potražite nas na društvenim mrežama:

Kontakt

502. viteške, Bihać, BiH

usnovine@bih.net.ba

+387 37 228-409

+387 37 224-103

Radno vrijeme
pon - pet: 8 - 15
vikendom i praznicima: ne radimo