Protiv smo ubijanja! | Za slobodnu smo Palestinu i Ukrajinu!

OHR poziva zastupnike i predstavnike kantonalnih vlasti da nađu rješenje

Objavljeno:04/02/2022. 12:40


Odluka o privremenom finansiranju Unsko-sanskog kantona i dalje je na čekanju. Tim povodom oglasili su se kantonalni državni službenici i namještenici, te ostali budžetski korisnici u zajedničkom saopćenju u kojem ističu da su razočarani činjenicom da nije došlo do usvajanja Odluke o privremenom finansiranju USK-a.

– Neusvajanjem Odluke o privremenom finansiranju USK-a, ne dovode se samo u pitanje isplate ličnih dohodaka i drugih naknada koje nemaju karakter plata, nego i potpuna blokada poslovanja svih institucija. Ne možemo shvatiti, niti prihvatiti stav zastupnika koji su bili suzdržani prilikom glasanja za ovu odluku. Možemo samo zaključiti da se namjerno i ciljano državni službenici i namještenici i svi drugi budžetski korisnici, dovode u situaciju da im se ne mogu isplatiti njihove zarađene plate, izvršiti nabavka energenata, omogućiti prevoz učenika itd., navodi se u saopćenju.

Iz Ureda visokog predstavnika pozivaju kantonalne zastupnike i predstavnike kantonalnih vlasti da iznađu rješenje za aktuelnu situaciju, te konstatiraju da nije riječ o donošenju odluke o privremenom finansiranju nego o odluci koja omogućava funkcionisanje kantonalne administracije. Istovremeno, napominju da je ovo najbolji i najjednostavniji način da dođe do isplate plata budžetskim korisnicima.
F. Vojić


Objavio: usn krajina


////// MAGAZIN //////

O nama

Portal usnkrajina sastavni je dio i elektroničko izdanje Unsko-sanskih novina

Osnovani smo 1995. od strane Skupštine Unsko-sanskog kantona kao javno poduzeće s ograničenom odgovornošću

Potražite nas na društvenim mrežama:

Kontakt

502. viteške, Bihać, BiH

usnovine@bih.net.ba

+387 37 228-409

+387 37 224-103

Radno vrijeme
pon - pet: 8 - 15
vikendom i praznicima: ne radimo