Protiv smo ubijanja!
Za slobodnu smo Palestinu i Ukrajinu!


24/04/2024

Poziv zainteresiranim za napredovanje u sportskom bilijaru

Objavljeno:21/01/2022. 10:07


U prostorijama Bilijarskog sportskog kluba „Una“ Bihać protekle sedmice održan je sastanak sa članovima, simpatizerima i sponzorima kluba na kojem su prezentovane provedene aktivnosti kao i ideje za daljnji razvoj i unaprjeđenje djelovanja kluba.
Klub je osnovan u aprilu 2021. godine, te je za kratko vrijeme svoga postojanja urađeno mnogo na organizacionom planu, što je početkom ove godine rezultiralo licenciranjem BSK „Una“ iz Bihaća u Bilijarski savez BiH. Svakodnevno broj članova u klubu se povećava, te trenutno klub broji više od 30 članova. BSK „Una“ nudi adekvatne uslove svima koji vole bilijar, žele nešto više naučiti o bilijaru, savladati nove tehnike i pravila.
Klub ima licenciranog bilijarskog trenera, iskusne i uspješne takmičare i igrače, a svako od njih je uvijek spreman da kroz školu bilijara ili individualno pomogne svakom ko je zainteresovan za napredovanje i učenje o sportskom bilijaru. Znanje i iskustvo ovih igrača je nešto što definitvno svaki zaljubljenik u bilijar treba iskoristiti i garant da će svaki talenat biti prepoznat, a BSK „Una“ imati respektabilan takmičarski kadar.
U daljnjem periodu BSK „Una“ Bihać će nastaviti na osnaživanju kluba u organizacionom, igračkom i ekonomskom smislu, a cilj svega toga je stvoriti sto kvalitetnije uslove za edukaciju, trening i takmičenja. U klubu su uvjereni da samo unaprjeđenjem uslova može doći do igračkog kvaliteta i respektabilnih takmičarskih rezultata.
Prezentovani su i podijeljeni dresovi za predstojeću takmičarsku sezonu, a odigran je i revijalni klupski turnir na kojem je najviše uspjeha imao Edin Dedić koji je u finalnom meču tijesno uspio savladati Sanela Dedića. Iz BSK „Una“ pozivaju sve zaljubljenike u bilijar, a posebno mlade ljude, da im se pridruže.

Objavio: usn krajina


////// MAGAZIN //////

O nama

Portal usnkrajina sastavni je dio i elektroničko izdanje Unsko-sanskih novina

Osnovani smo 1995. od strane Skupštine Unsko-sanskog kantona kao javno poduzeće s ograničenom odgovornošću

Potražite nas na društvenim mrežama:

Kontakt

502. viteške, Bihać, BiH

usnovine@bih.net.ba

+387 37 228-409

+387 37 224-103

Radno vrijeme
pon - pet: 8 - 15
vikendom i praznicima: ne radimo