18/05/2024

PREDSTAVNICI ZAKONODAVNE I IZVRŠNE VLASTI USK U PRIJEDORU: Neupitna podrška povratnicima

Objavljeno:01/04/2022. 07:10

Mustafa Ružnić, premijer Unsko-sanskog kantona sa saradnicima i predstavnici Skupštine Unsko-sanskog kantona posjetili su Prijedoru gdje su razgovarali sa predstavnicima povratnika Bošnjaka na ovom području i organizacija koje skrbe o interesima boračkih populacija među povratnicima, te o modalitetima za pomoć u rješavanju problema koje su povratničke organizacije istakle kao prioritet.

Delegaciju je primio predsjednik Skupštine Grada Prijedora Mirsad Duratović a sastanku se pridružio i gradonačelnik Slobodan Javor.

Premijer Ružnić, u razgovoru sa predsjednikom Skupštine Duratovićem i gradonačelnikom Javorom, istakao je da vlasti ovog Kantona neupitno podržavaju povratničku populaciju Bošnjaka u Prijedor i okolinu te da je ovaj susret sa novoizabranim predstavnicima gradske vlasti prilika da se razgovara o interesima povratničke populacije i strateški planiraju projekti podrške održivom povratku.

Ovo je, istakli su predstavnici Unsko-sanskog kantona, prije svega, podrška temeljnim principima suživota ali i sigurnosti povratnika na područje Prijedora i okoline.

Objavio: usn krajina


////// MAGAZIN //////

O nama

Portal usnkrajina sastavni je dio i elektroničko izdanje Unsko-sanskih novina

Osnovani smo 1995. od strane Skupštine Unsko-sanskog kantona kao javno poduzeće s ograničenom odgovornošću

Potražite nas na društvenim mrežama:

Kontakt

502. viteške, Bihać, BiH

usnovine@bih.net.ba

+387 37 228-409

+387 37 224-103

Radno vrijeme
pon - pet: 8 - 15
vikendom i praznicima: ne radimo