Protiv smo ubijanja! | Za slobodnu smo Palestinu i Ukrajinu!

PREVENT GRUPACIJA U BUŽIMU: Šire proizvodnju, novi ugovori i radnici

Objavljeno:15/03/2022. 08:20


Povodom registracije i restruktuiranja poduzeća Prevent Bužim d.o.o. iz Prevent Grupacije, te mogućnostima prijema novih radnika u proizvodnji, direktor Alan Badnjević upoznao je općinskog načelnika Mersudina Nanića o provedenim aktivnostima u ovom poduzeću, te planovima za ovu godinu.

Badnjević je posebno naglasio da je obavljena preregistracija poduzeća, izmijenjeno dosta stvari u organiziaciji rada, te povećan broj uposlenih.

– Za sada možemo biti zadovoljni ali svakako želimo dalje proširivati našu proivodnju i zapošljavati nove radnike. Danas imamo tačno 105 uposlenika, a već planiramo prijem novih dvadeset radnika koji će imati priliku raditi u poznatom okruženju. Radimo opremu za talijansku vojsku i specijalizirali smo se u ovom teškom poslu što nam otvara vrata i za nove ugovore, rekao je Badnjević.

Načelnik Općine Bužim Mersudin Nanić zahvalio se direktoru Badnjeviću na posjeti i informacijama s kojima ga je upoznao.

– Vjerujem da će Prevent proširivati svoju proizvodnju i zapošljavati nove radnike što će zaustaviti trend odlaska mladih ljudi iz zemlje i iz naše lokalne zajednice. Proizvodni pogoni sa značajnim brojem zaposlenih zaslužuju našu pažnju i Općina će u svakom slučaju biti na raspolaganju i od pomoći ovakvim kompanijama, rekao je načelnik Nanić.

Prevent Grupacija teži da od svojih klijenata i javnosti bude viđena kao kompanija koja se stalno mijenja sa tokovima vremena i želi odgovoriti najzahtjevnijim potrebama svojih klijenata. Prevent Grupacija želi zadržati povjerenje stečeno na dugoj tradiciji sa stalnim pogledom u budućnost. Zahtjevno svjetsko tržište traži stalna unaprjeđenja u proizvodnji i maksimalno korištenje resursa, a Prevent Grupacija je već danas spremna da odgovori na izazove sutrašnjice, rečeno je, pored ostalog.

Objavio: usn krajina


////// MAGAZIN //////

O nama

Portal usnkrajina sastavni je dio i elektroničko izdanje Unsko-sanskih novina

Osnovani smo 1995. od strane Skupštine Unsko-sanskog kantona kao javno poduzeće s ograničenom odgovornošću

Potražite nas na društvenim mrežama:

Kontakt

502. viteške, Bihać, BiH

usnovine@bih.net.ba

+387 37 228-409

+387 37 224-103

Radno vrijeme
pon - pet: 8 - 15
vikendom i praznicima: ne radimo