Protiv smo ubijanja! | Za slobodnu smo Palestinu i Ukrajinu!

Svjetska priča u parku “Ravne 2”: Đoković u Visoko dovodi planetarne teniske asove

Objavljeno:19/04/2022. 06:36


Otvorenje planirano za 13. juli ove godine, a pomoć, posebno prilikom izgradnje podloga, pružit će Đokovićev stručni tim

Nakon što je najbolji teniser svijeta Novak Đoković postao redovan gost Semira Osmanagića, Visokog i Bosanske doline piramida, u srcu Visokog niče još jedan svjetski projekt.

Dolazak s timom
Fondacija „Arheološki park: Bosanska piramida sunca“ započela je gradnju dva vrhunska teniska terena u parku „Ravne 2“, a Osmanagić kaže kako očekuju da u Visoko, osim Đokovića, privuku i druga svjetska teniska imena.

– Pravimo regionalni centar za pripreme tenisera, a očekujemo da najbolji teniser svijeta i naš najbolji ambasador Novak Đoković bude ovdje naš najčešći gost. Do sada je dolazio nekoliko puta, zadržavao se po nekoliko dana i vraćao se treninzima na drugim mjestima, a kada ovaj centar bude završen, Novak će moći u Visoko doći sa svojim kompletnim timom i tu provesti po 10-15 dana pripremajući se za turnire i izazove koji ga očekuju – kazao nam je Osmanagić.

U parku „Ravne 2“ bit će izgrađena dva teniska terena – s tvrdom podlogom i kvalitetom kakav imaju tereni US Opena te jedan zemljani, poput onih u Parizu. Predviđena je i izgradnja tribina kapaciteta između 1.200 i 1.500 sjedećih mjesta.

Brojni nastupi
– Otvorenje očekujemo 13. jula ove godine, a terene bi trebao otvoriti upravo Novak Đoković, i to u meču s još jednim zvučnim svjetskim teniskim imenom koje će ostati iznenađenje. Osim tog meča, na otvorenju nas očekuje mnoštvo različitih sadržaja i programa, ali i nastupi kadetskih reprezentacija iz šest zemalja – otkrio je Osmanagić.

U uvodnom susretu planiran je meč najboljih bh. tenisera.

Tehničku podršku i pomoć, posebno prilikom izgradnje podloga, pružit će stručni tim najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića, odnosno tim ljudi koji se brine o Teniskom kompleksu „Novak“ u Beogradu.

Pripreme mladih
Osmanagić ističe da je riječ o skupom projektu, a na terenima će se održavati pripreme seniorskih i mladih selekcija zemalja. Koristit će ih samo profesionalni teniseri, kao i sponzori i donatori projekta koje je pozvao da podrže ovu lijepu priču.

– Podršku smo dobili i od Teniskog saveza BiH, odakle su se složili da ovo bude i trening-centar naših tenisera, kao i od Olimpijskog komiteta BiH i Gradske uprave Visoko – naveo je Osmanagić.

Objavio: usn krajina


////// MAGAZIN //////

O nama

Portal usnkrajina sastavni je dio i elektroničko izdanje Unsko-sanskih novina

Osnovani smo 1995. od strane Skupštine Unsko-sanskog kantona kao javno poduzeće s ograničenom odgovornošću

Potražite nas na društvenim mrežama:

Kontakt

502. viteške, Bihać, BiH

usnovine@bih.net.ba

+387 37 228-409

+387 37 224-103

Radno vrijeme
pon - pet: 8 - 15
vikendom i praznicima: ne radimo