Protiv smo ubijanja! | Za slobodnu smo Palestinu i Ukrajinu!

“UJEDINJENE ŽENE” POSJETILE GRADONAČELNIKA:
Osnaživanje žena uslov održivog razvoja društva

Objavljeno:24/03/2022. 11:19


Gradonačelnika Bosanske Krupe Armina Halitovića posjetile su članice Udruženja “Ujedinjene žene”. Povod je bio uručenje plakete zahvale gradonačelniku za podršku održavanju Druge konferencije “Umrežavanje bosanskohercegovačkih žena iz zemlje i dijaspore” koja je u periodu od 11. do 13. marta ove godine održana u Sarajevu.

Na konferenciji je učestvovalo oko 150 žena iz 22 općine/grada iz Bosne i Hercegovine i osam evropskih država. Među njima u velikom broju bile su i članice ovog udruženja i predsjednice udruženja: “Vakat” Jezerski, “Jasminka Čaušević” Arapuša, “Miris dunja” Pištaline i Udruženja oboljelih od karcinoma “Mimoza” Bosanska Krupa. Poruka poslana sa konferencije je da bosanskohercegovačka djevojka i žena posjeduje ogroman potencijal, ali da je potrebno ujediniti se i razmjenom vlastitih resursa osnažiti jedna drugu.

Kako ističe predsjednica Udruženja “Ujedinjene žene” dr. sc. Jasna Hamzabegović cilj konferencije bio je da podignemo svijest javnosti o važnosti osnaživanja žena kao uslova održivog razvoja cjelokupnog društva, ali i da ličnim primjerom inspirišemo i osnažimo jedna drugu. Bez naših partnera u projektu koji su muškarci, a koji su lideri u javnoj upravi i privatnom sektoru i koji su prepoznali snagu koju bosanskohercegovačka žena posjeduje bilo bi teško. Jedan od njih je svakako gradonačelnik Bosanske Krupe Armin Halitović koji kontinuirano podržava rad ovog udruženja i koji je zajedno sa Gradom Bosanska Krupa i ovaj put bio jedan od pokrovitelja naše konferencije. Ova plaketa predstavlja skromni znak zahvale za podršku održavanju konferencije ispred organizatora i svih članica Udruženja “Ujedinjene žene” sa područja Grada
Bosanska Krupa, istaknuto je ovom prilikom.

Gradonačelnik Armin Halitović zahvalio se predsjednici dr. sc. Jasni Hamzabegović na plaketi i na veoma ozbiljnom pristupu u podizanju svijesti javnosti o važnosti osnaživanja žena kao uslova održivog razvoja cjelokupnog društva, te naglasio da će Grad Bosanska Krupa uvijek pružiti podršku ovakvim i sličnim pristupima i aktivnostima.

Objavio: usn krajina


////// MAGAZIN //////

O nama

Portal usnkrajina sastavni je dio i elektroničko izdanje Unsko-sanskih novina

Osnovani smo 1995. od strane Skupštine Unsko-sanskog kantona kao javno poduzeće s ograničenom odgovornošću

Potražite nas na društvenim mrežama:

Kontakt

502. viteške, Bihać, BiH

usnovine@bih.net.ba

+387 37 228-409

+387 37 224-103

Radno vrijeme
pon - pet: 8 - 15
vikendom i praznicima: ne radimo