18/05/2024

VLADA UNSKO-SANSKOG KANTONA: Za projekte u sektoru vodoprivrede 800.000 KM

Objavljeno:15/04/2022. 07:31


Vlada Unsko-sanskog kantona na 321. sjednici podržala je prijedlog Sulejmana Kulenovića, ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i prihvatili Program utroška sredstava Budžeta Unsko-sanskog kantona za 2022. godinu u sektoru vodoprivrede – grantovi od vodnih naknada.

Raspoloživi iznos sredstava za finansiranje projekata iznosi 800.000 KM a resorno Ministarstvo je prijedloge projekata koji će biti finansirani zaprimilo iz gradskih i općinskih uprava.

Na prijedlog Ministarstva privrede,Vlada Unsko-sanskog kantona donijela je Odluku kojom se odobrava pokretanje postupka dodjele koncesije javnim pozivom-tenderom za eksploataciju mineralne sirovine dolomita na ležištu “Šišići” kod Ćoralića na području Cazina.

Donesena je Odluka o kriterijima i postupku dodjele sredstava odobrenih u Budžetu Unsko-sanskog kantona putem Vlade Unsko-sanskog kantona za neprofitne organizacije. Ovom odlukom utvrđuju se korisnici sredstava, kriteriji za utrošak sredstava odobrenih u Budžetu Unsko-sanskog kantona za 2022. godinu za transfere neprofitnim organizacijama, način podnošenja zahtjeva za dodjelu sredstava, način doznačavanja sredstava, način izvještavanja o namjenskom utrošku sredstava i nadzor nad utroškom sredstava a korisnici sredstava po ovoj Odluci su neprofitne organizacije i udruženja.

Članovi Vlade Unsko-sanskog kantona dali su saglasnost i na tekst javnog poziva za dodjelu sredstava neprofitnim organizacijama za su/finasiranje projekata.

Objavio: usn krajina


////// MAGAZIN //////

O nama

Portal usnkrajina sastavni je dio i elektroničko izdanje Unsko-sanskih novina

Osnovani smo 1995. od strane Skupštine Unsko-sanskog kantona kao javno poduzeće s ograničenom odgovornošću

Potražite nas na društvenim mrežama:

Kontakt

502. viteške, Bihać, BiH

usnovine@bih.net.ba

+387 37 228-409

+387 37 224-103

Radno vrijeme
pon - pet: 8 - 15
vikendom i praznicima: ne radimo