Protiv smo ubijanja! | Za slobodnu smo Palestinu i Ukrajinu!

ZA MUZEJ 505. VITEŠKE:
Vlada Kantona Sarajevo izdvojila 120.000 KM

Objavljeno:24/03/2022. 11:16


Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić i načelnik Općine Bužim Mersudin Nanić razgovarali su u Sarajevu o gradnji Muzeja 505. Viteške brigade u Bužimu, za što je Ministarstvo kulture i sporta KS izdvojilo 120.000 KM.
Ministar Avdić naveo je da je ovo još jedan primjer opredjeljenja Vlade Kantona Sarajevo da pomogne projekte širom Bosne i Hercegovine.

– Podržati projekt gradnje Muzeja 505. Viteške brigade u čast našeg heroja Izeta Nanića je odgovoran potez. Kultura sjećanja i pamćenja je nešto što moramo ostaviti generacijama koje dolaze iza nas, rekao je ministar Avdić, najavljujući nastavak saradnje sa manjim, ali vrlo bitnim sredinama u BiH, kakva je i Bužim.

Prema riječima načelnika Nanića, projekt bi trebao biti realiziran u ovoj godini.

– Sa porodicom generala Izeta Nanića dogovorili smo da poklone zemljište za izgradnju Muzeja. Do 6. aprila očekujemo i završetak glavnog projekta, koji će tada biti dodijeljen Općini Bužim. Nakon toga, očekujemo raspisivanje tendera za izvođača radova. Ove godine obilježavamo jubilarnu tridesetu godišnjicu od osnivanja jedne od najboljih jedinica Armije R BiH i to će svakako biti najbolji rođendanski poklon našim vitezovima. Danas sam uvjeren da institucije ove države čvrsto stoje iza časne i herojske borbe bužimskih vitezova, a Muzej brigade će zauvijek ostati kao trajno sjećanje na tu borbu generacijama koje dolaze, istakao je načelnik Nanić.

Objavio: usn krajina


////// MAGAZIN //////

O nama

Portal usnkrajina sastavni je dio i elektroničko izdanje Unsko-sanskih novina

Osnovani smo 1995. od strane Skupštine Unsko-sanskog kantona kao javno poduzeće s ograničenom odgovornošću

Potražite nas na društvenim mrežama:

Kontakt

502. viteške, Bihać, BiH

usnovine@bih.net.ba

+387 37 228-409

+387 37 224-103

Radno vrijeme
pon - pet: 8 - 15
vikendom i praznicima: ne radimo