Protiv smo ubijanja! | Za slobodnu smo Palestinu i Ukrajinu!

ŽENI IZ MOZGA IZVUČEN ŽIV CRV: Oporavak pacijentice zasad teče dobro

Objavljeno:29/08/2023. 11:59

ŽENI IZ MOZGA IZVUČEN ŽIV CRV: Oporavak pacijentice zasad teče dobro

Ženi iz australske države Novi Južni Wales iz mozga je izvučen živ crv dužine osam centimetara nakon što je pune dvije godine patila od raznih zdravstvenih problema, priopćili su liječnici sa Odjela za infektivne bolesti u bolnici u Canberri.

“Ophidascaris robertsi” je okrugli crv koji je u njezino tijelo vjerojatno prenio parazit.

Neurokirurginja Hari Priya Bandi izvukla je iz glave pacijentice dugog parazitskog okruglog crva, nakon čega je pozvala kolege da bi ih pitala za savjet što joj je dalje činiti, piše Guardian, prenosi zagrebački Jutarnji list.

Pacijentica, stara 64 godine, prvi put je primljena u bolnicu krajem siječnja 2021., nakon što je tjednima trpjela bolove u trbušnoj šupljini i imala proljev praćen stalnim suhim kašljem, temperaturom i noćnim znojenjem. Njezini simptomi su do kraja godine obuhvatili i zaboravnost i depresiju, što je dovelo do hospitaliziranja u Canberri.

Magnetska rezonanca otkrilo je abnormalnosti koje zahtijevaju operaciju. Iznenađujuće otkriće potaklo je tim u bolnici da se okupi kako bi otkrili o kakvoj se vrsti okruglog crva radi i, što je najvažnije, da odluče o daljem tretmanu koji bi pacijentici mogao biti potreban.

Pacijentica u bolnici u Canberri je prva osoba u svijetu u kojoj je pronađen ovaj parazit. Liječnici kažu da se ovakvo otkriće događa jednom u karijeri. Oporavak pacijentice zasad teče dobro, a njezino stanje se redovno prati.

Objavio: usn krajina


////// MAGAZIN //////

O nama

Portal usnkrajina sastavni je dio i elektroničko izdanje Unsko-sanskih novina

Osnovani smo 1995. od strane Skupštine Unsko-sanskog kantona kao javno poduzeće s ograničenom odgovornošću

Potražite nas na društvenim mrežama:

Kontakt

502. viteške, Bihać, BiH

usnovine@bih.net.ba

+387 37 228-409

+387 37 224-103

Radno vrijeme
pon - pet: 8 - 15
vikendom i praznicima: ne radimo